DIREKTE: SonarCharts Live tegner opp dybden slik den virkelig er, mens man er underveis. Ideen er at dybde­informasjonen skal deles, men forskrifter fra den kalde krigen stopper dette.
STANDARD: Slik ser dybdeinformasjonen ut ved flua i Asker.
SONARCHART: Med sonar chart funksjonen aktivert gjetter kartprogrammet dybdestrukturen.
LIVE: Slik blir kartet tegnet opp etter å ha målt opp dybdeinformasjonen .
GARMIN: Qick Drawfunksjonen fra Garmin gjør det også mulig å tegne opp dybdekart mens du går.
ENKLERE: Sonar Phone T-pod er alt-i-ett, svinger og Wi-Fi sender. Den har innebygd batteri og kan henge etter båten. Perfekt for jolla for å utforske naturhavner.
UAVHENGIG: OpenSeaMap har utviklet en billig boks som lagrer dybdedata fra båtens ekkolodd. Disse dataene skal brukes for å utvikle åpne, gratis sjøkart. Sea Data-logger kan kjøpes fra en tysk nettbutikk.
RAYMARINE: Navionics Live Charts kan kun brukes på nettbrett, men kan bruke data fra båtens elektronikk så lenge dette sendes via WiFi som WiFish fra Raymarine.

Rimelig med ny teknologi

Ny teknologi sender data fra ekkoloddet til kartprodusenten. Det vil føre til mer nøyaktig bunninformasjon. Utstyret er billig.

Publisert Sist oppdatert

Du har sannsynligvis gjort det mange ganger. Manøvrert inn i et trangt sund som ser ufarbart ut på kartet, men av erfaring vet du at det er trygt. Middagsbukta i Oslofjorden er et slikt sted. Studerer du kartet nøye, så er det for grunt i det smale sundet for større båter. Hvert år går det tusenvis av båter der, de fleste uten å gå på grunn. Vi har alle lokal erfaring om bunnforhold. Vi kjenner steder hvor det er trygt å seile og steder med umerkede grunner. Tenk om vi kunne dele denne informasjonen!

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

949,-

pr. år – 10 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER