Søk i arkivet

El-slurv gir mange branner

Hovedstrømbrytere av dårlig kvalitet og kreative hobbyelektrikere er en stadig vanligere årsak til båtbranner.

Det mener i alle fall Redningsselskapet, som i en ny video (se nederst i denne saken) kommer med gode råd til båtfolk for å unngå brann.
 
Nettopp båtbranner er noe av det farligste som kan ramme oss sjøfarende. Hvert år brenner det i mer enn 250 norske fritidsbåter og når brannen først har startet, står det om sekunder. Om ikke flammene umiddelbart blir slukket er evakuering stort sett eneste løsning. Hoppe på sjøen, med andre ord. 
 
Det visser til fulle Redningsselskapets øvelse, som ble filmet ved Fuglevik marina nær Rygge. En gammel cabincruiser ble påsatt og var overtent på et blunk.
 
Og det er altså ikke lengre nødvendigvis drivstofftrøbbel som utløser mange av dagens branner, snarere er årsaken de stadig flere apparatene som monteres om bord. Kombinert med dårlig materiell og slurvete kabelføring kan strømmen fort bli en brannfelle. 
 
- Det viktigste er å la fagfolk se etter det du har gjort selv, eller å la fagfolk utføre arbeidet, oppfordrer informasjonsdirektør Jon Berge i IF Skadeforsikring, som var med på å arrangere øvelsen i Østfold.
 

 

Posted by
 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om båtlivet helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Ole Henrik Nissen-Lie

Gå til toppen