SLO IKKE TIL: Avskårne blomster assosieres med gravferd og død, og skal ikke tas med ombord. Til tross for den medbrakte St. Hanskransen vant vi fjorårets Shetlands Race!
NEI OG NEI: Damer bør holde seg langt unna båtlivet, om de ikke skal bli årsak til konkurranse, sjalusi og uvennskap blant gutta om bord. Hvis en dame i tillegg truer med å ta med seg ryggsekk, blomster, paraply og hestebilde, er det god grunn til ...
TRAFIKKKORK: Hester er fy-fy, men hva med muldyr? På Hydra transporteres heste-hybridene frem og tilbake daglig, i mangel av andre kjøretøy og transportmidler på land.
BEKREFTET ULYKKE: Å sitte med paraply mens vi ventet på vinden under et seil-NM nylig var ikke lurt av Anniken Murstad. Undertegnende slo henne nemlig i begge seilasene den dagen, til tross for at hun er normalt er bedre på regattabanen. Dagen etter ...

Mange grunner til at «Titanic» sank

I gamle dager fikk ikke kvinner være med om bord i båter – det betød ulykke. Hvis kvinnen i tillegg hadde rødt hår, bar ryggsekk, hadde med blomster, og var utdannet frisør eller prest, var det nærmest ensbetydende med havari. Hvordan dukket disse kuriøse ideene opp?

Publisert Sist oppdatert

I dag fleiper vi med ideen om at kvinner med rødt hår ikke skal gå om bord, eller at det betyr ulykke å ha med visse gjenstander eller dyr til sjøs. Spør du en gammel fisker, sjømann eller ubåtkaptein om de gamle sjø-tabuene har noe for seg, er muligheten stor for at svaret er ja. Sannsynligvis vil du også få servert noen konkrete historier som bekrefter at man ikke skal kimse av de gamle, uskrevne reglene.

Isfjell eller magi?

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

949,-

pr. år – 10 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER