KONTROLL: Arild Hansson får besøk av politibåten, og alt er i orden. ? Jeg er positiv til vestpåbudet, sier han.
VESTKONTROLL
ALT I ORDEN: Ingen vest, men båten er 8,5 meter lang.
MED OG UTEN: Kjell Johnsen har med sønnen på tur, og synes det er urettferdig at han som kjører sakte må bruke vest, mens store raske båter er fritatt.
PATRULJE: Båten tar en sjekk rundt Hovedøya.

Med politiet på vestsjekk

To uker etter at vestpåbudet for båter mindre enn åtte meter ble innført, var vi med politiet på vestsjekk i Oslofjorden. I første omgang var det mest advarsler som ble delt ut.

Publisert Sist oppdatert

Blir det bot eller advarsel? Og hvordan fastslås båtstørrelsen? Båtliv har flere spørsmål om praktiseringen, som vi nå skal få svar på.

Sola skinner, og det yrer av liv på Aker Brygge. På Nordre Akershus kai i skur 30 holder havnepolitiet til. Utenfor ligger tollbåten og tre politibåter i forskjellige størrelser. Noen turister rusler forbi. De stopper og tar bilder mot Aker Brygge. En snekke putrer ut mot Hovedøya. En av turistene med en større linse tar bilde av den idylliske båten med flagget blafrende i den svake vinden. På denne avstanden er det vanskelig å se om personene om bord bruker vest. Gjør de ikke det, bryter de det nyinnførte, men omdiskuterte regelverket. Og de risikerer bot.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

949,-

pr. år – 10 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER