Søk i arkivet

 Foto: RS Erik Bye
Foto: RS Erik Bye

Klamret seg fast i 13 timer

Kantret etter høy bølge.

Foto: RS Erik Bye

Tre fritidsfiskere fra Tyskland kantret utenfor Averøy 17. mai. I nærmere 13 timer klamret de seg til kjølen til den om lag 19 fot store båten. Adressa.no melder at de ble meldt savnet da de ikke kom i land til avtalt tid. De skal ha kantret 09-tiden, og klokken 21.40 dro redningsskøyta Erik Bye ut etter at de fikk melding. Om lag en time seinere ble de funnet av redningsskøyta.

– Dei var nedkjølt og medtatt når vi fikk dem ombord. Førstehjelp ble utført, og lege fra Seaking kom ombord. Dei tre ble så fraktet med ambulanse til Kristiansund sykehus, og er nå i god behold, skriver mannskapet på RS Erik Bye på redningsskøytas Facebookside.

De tre tyskerne var godt kledd med ull og varmedresse. Alle tre hadde også redningsvester. I tillegg deltok et Sea King-helikopter fra Ørlandet og en kystvaktbåt i søket.
Tre tre tyskerne var etter forholdene i godt behold da de ble funnet, men var sterkt nedkjølte. En lege fra Sea King-helikopteret tok en ekstra sjekk før de ble sendt til sykehus i Kristiansund. Og allerede i natt ble de utskrevet fra sykehuset.

Årsaken til at båten kantret skal ha vært at de kom over ei grunne, og sjøen toppet seg og slo rundt dem. Båteieren som leide ut båten til tyskerne forteller til Adressa at de tre tyskerne hadde dødsangst i 13 timer, og at de er tydelig preget av hva de opplevde på havet på nasjonaldagen.
 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om båtlivet helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Ole Henrik Nissen-Lie

Gå til toppen