Nå kan Kongen delta i Express-klassen uten å ta på vesten i fint vær.

Ro uten vest

Fra 1. Mai er det krav om flyteutstyr på båter under åtte meter, men det har nå kommet unntak.

Publisert Sist oppdatert

LEIE ELLER EIE: Om denne opplåsbare båten er leien er det greit uten vest.

27. april vedtok Nærings- og fiskeridepartementet unntak om bruk av flyteutstyr. Dette gjelder uteleiebåter i bruk på avgrenset området og personer som deltar i organisert idrett.

Utleiebåter

Personer om bord på utleiebåt innenfor et avgrenset område eller på små innsjøer er også unntatt. Definasjonen innbefatter tråbåter og robåter stilt til disposison ved betjent båtuleie. Båtene skal ikke brukes mer enn 500 meter fra land. Kommer du med egen robåt, så vil du få bot. Unntaket ble vedtatt av departementet uten at forskriftene har vært på høring.

De nye unntakene vil ikke gjøre jobben enklere for politiet, men øke oppdragene for jurister.

Uten vest i organisert idrett

Unntaket betyr regattaseilere i båter under åtte meter, som Express, nå kan seile uten vest. Uttaket gjelder idretter der bruk av vest vanskeliggjør gjennomføringen eller anses åpenbart unødvendig. Det er en forutsetning at sikkerhetsbestemmelser fastsatt av den respektive idrettsorganisasjonen følges.

Unntaket betyr at du kan seile i frisk vind under regatta i din båt, men må ta den på når du er i mål, selv om vinden er borte og solen skinner.

Skal evalueres

Monica Mæland fra Høyre forteller til VG i dag at Nærings- og fiskeridepartementet vil evaluere forskriftene etter sommeren.

– Jeg tror vi alle er tjent med nøye å vurdere forbud og påbud vi innfører. De skal virke etter hensikten, sier Mæland til VG.