Takker redningsvesten for livet

Den 93 år gamle Axel Hopstock takker redningsvest, god fysisk form og tilfeldig forbipasserende på land for at han overlevde det iskalde  badet i Stølefjorden Skjærtorsdag

Publisert Sist oppdatert

Se intervjuet i Varden

Hospstock var alene i båten da han la ut på fisketur i Stølefjorden Skjærtorsdag. Da flytetanken akter i båten fylte seg med vann, fylte også resten av båten seg og den 93 år gamle pensjonerte apotekeren måtte komme seg ut av båten om han skule ha håp om å nå land, 150-200 meter unna. Heldigvis bevarte han roen og la seg på ryggen og på svøm mot land. 

Heldigvis var det akkurat da noen som gikk på turstien langs kysten mellom Rapentangen og Levang som fikk øye på mannen i sjøen. De ringte omgående til nærmeste fastboende nabo, Sylvi Bekkevik som var hjemme og fikk tatt seg ut i båt. Samtidig ble redningsskøyta UNI Kragerø varslet. Bekkevik kom seg først til Hopstock og fikk ham ombord i båten sin og deretter i redningsskøyta da den ankom kort tid etter. Søm det fremgår av intervjuet ble Hopstock deretter transportert til Kragerø og senere til sykehuset i Skien, mens det var Bekkevik og hennes mannskap som fikk båten under kontroll ved å få nappet ut dødmannsknappen. 

Det var bare 5-6 grader i vannet i Kragerø i påsken, og det hadde trolig stått om liv dersom ikke fotturisten hadde fått varslet folk som var raskt på pletten.

Hopstock har uttalt annetsteds at han er mot det absolutte påbud om redningsvest, men er tydelig på at det i dette tilfellet var redningsvesten som reddet ham