Glad for vestpåbud

Sjøfartsdirektør Olav Akselsen tror vestpåbudet vil gi færre drukningsulykker.

Publisert Sist oppdatert

-Vi tror Stortingets vedtak om flytevestpåbud kan komme til å bety mye i arbeidet med å redusere antall omkomne ved bruk av fritidsbåt. Dette sier sjøfartsdirektør Olav Akselsen i en umiddelbar kommentar i en pressemelding, som følge av at Stortinget i dag gikk inn for at at det skal innføres et påbud om bruk av flytevest for alle som oppholder seg i åpne båter i fart.

Bakgrunn: Påbyr redningsvest

- Vi tar et forbehold om at vi ikke kjenner alle detaljene i vedtaket, men ser at dette trolig i stor grad er i tråd med de anbefalingene som vi kom med i fritidsbåtrapporten, som ble overlevert i 2012 til daværende næringsminister Trond Giske.

Rapporten i 2012 ble utarbeidet av en arbeidsgruppe ledet av sjøfartsdirektør Olav Akselsen. Gruppen bestod av representanter fra Kongelig Norsk Båtforbund, Skjærgårdstjenesten, NORBOAT, Norges Seilforbund, Politidirektoratet, Redningsselskapet, NHO Reiseliv, Vis Sjøvett og Kystverket. Blant annet fokuserte også arbeidsgruppen på viktigheten av å satse videre på forebyggende arbeid.

Sjøfartsdirektoratet jobber aktivt med forebyggende arbeid, og har hele tiden i dette arbeidet anbefalt folk å bruke vest om bord. Dette er blitt markedsført gjennom annonsekampanjer, deltakelse på messer og gjennom media. I tillegg støtter direktoratet ulike frivillig lag og foreninger med midler til sjøvettarbeid rettet mot barn etter innsendte søknader.

Les også: Politisk helomvending om vestpåbud