Politiske helomvendinger om vestpåbud

En mening før stortingsvalget, en annen etterpå.  Flere politiske partier har gjort helomvending om redningsvest.

Publisert Sist oppdatert

Båtliv spurte de politiske partiene i forkant av valget om hva de mente om et vestpåbud. Hva de sa om påbud av redningsvest før valget er for mange partier i lite samsvar med hva de stemte i dag.

Bakgrunn: Påbyr redningsvest

SV var for et påbud før valget, men stemte mot et påbud i dag.

Venstre sa til Båtliv at de var mot et påbud.

– Nei, dagens regelverk er godt nok, og vi har stor tro på at folk selv klarer å ta beslutningen om når redningsvesten bør være på, svarte Venstre Båtliv før valget. I dag stemte de derimot for et påbud.

Høyre var for et påbud, og stemte i mot.

Resten av partiene holdt hva de lovet før valget. Kristelig folkeparti støttet et påbud, og stemte også for i dag. Fremskrittspartiet var mot et påbud, og stemte i mot et påbud i dag. Senterpartiet mente at vest på samme måte som bilbelte bør påbys, og stemte for et påbud i dag. Arbeiderpartiet var for et påbud, og stemte for et påbud i dag.

Den uvanlige alliansen av SV, Høyre og Fremskrittspartiet som gikk i mot redningsvest rår over 84 av 169 kandidater. Det vil si at det kun var en stemme som skilte for eller mot et påbud. Partiet som sikret flertall var Miljøpartiet De Grønne, som stemte for et påbud. Det hører da med at dette partiet også har snudd, og var i fjor i mot et lignende forslag.