Søk i arkivet

 PÅBUDT: Barna er flinkere enn voksne til å bruke vest. Illustrasjonfoto fra Flostaregataen 2011.
PÅBUDT: Barna er flinkere enn voksne til å bruke vest. Illustrasjonfoto fra Flostaregataen 2011.

Påbyr redningsvest

Stortinget påbyr tirsdag bruk av redningsvest i båt for både voksne og barn.

HOVEDBILDE: Det blir heretter båbudt med vest. Arkivbilde Båtliv.

SV, Høyre og Fremskrittspartiet går imot forslaget, mens Miljøpartiet de grønne er noe motvillig den som sikrer flertall for påbudet. I fjor gikk partiet imot et lignende forslag.

– Det har vært en grundig debatt i partiet. Vi er delt omtrent på midten, men velger å lytte til de klare rådene fra Redningsselskapet og politiet, sier Hansson til NTB. Stortinget behandler lovforslaget i dag (tirsdag ettermiddag). Ifølge VG er det imildertid klart at påbudet blir vedtatt med Hanssons stemme.

Påbudet om redningsvest gjelder kun for båter i fart. Fritidsbåter over 8 meter er unntatt fra vestpåbudet.

Påbudet av flyteutstyr skrives inn i lov om fritids- og småbåter i en ny §23a, som lyder slik:

«I fritidsbåt med lengde mindre enn åtte meter skal alle ha på seg egnet flyteutstyr ved utendørs opphold i båten når båten er i fart. Ansvar etter første punktum, jf. § 27 og § 28, påhviler den enkelte som har plikt til å ha på seg flyteutstyr. For barn under 15 år påhviler ansvaret båtfører. Kongen kan i forskrift fastsette unntak fra kravet i første ledd, herunder i  situasjoner der sikkerheten generelt er ivaretatt på annet vis. »

Den nye loven trer i kraft allerede 1. mai i år.

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om båtlivet helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Ole Henrik Nissen-Lie

Gå til toppen