VALG: Du kan nå ha flere kartsystemer på samme plotter.
GOFREE: Knappen er på plass på B&G plottere, men butikken er ikke åpnet.

Raymarine først

Mens vi venter på at Navico skal få sin digitale butikk oppe, er Raymarine alt i mål, i hvert fall nesten.

Publisert Sist oppdatert

HOVEDBILDET: Raymarine har åpnet sin digitale butikk for kart.

Navico, som står bak Simrad, B&G og Lowrance lanserte GoFree, en digital butikk for kart og programvare under Mets i november. Butikken skal gjøre det mulig å kjøpe kart rett fra plotteren, en god ide for å holde plotteren oppgardert, og kartene ferske.

Vokser gradvis

Ingen får ha en god ide lenge i elektronikkindustrien. Mens vi venter på at GoFree skal åpne butikken har Raymarine utviklet sin egen butikk som alt er åpen. Men Raymarines butikk er ikke tilgjenglig fra plotteren. Kartene kjøpes fra en PC og lastes ned på et minnekort som settes i plotteren.

– Utvalget vil vokse, og det ligger i kortene at du en dag skal kunne kjøpe kart rett fra plotteren, forteller Rolf Fossumstuen fra Raymarine.

Flere karttyper

Raymarine har et langt forhold til kart fra Navionics, men kan nå leveres med kart fra C-Map om ønskelig. C-Map har utviklet sin variant av Navionics Silver, det vil si enkle billige kart med stort dekningsområde.

Raymarine har også utviklet egne kart for USA, Lighthouse. Disse er basert på data fra det amerikanske kartverket som gir disse ut gratis med begrunnelse om at folk alt har betalt for dette gjennom skatteseddelen.

I Norge er det foreløpig bare NV-Charts du får kjøpt i butikken til Raymarine. NV-Chart lager rasterkart som dekker Østlandet og Sørlandet.

Du finner Raymarines butikk her.

RASTER: C-Maps nye 4D kart gir deg også raster kart. Det vil si bilder av papirkart.