KARTPLOTTER: hvordan tolker jeg informasjonen? hvilket kart bør jeg velge?, og hvor mye kan jeg stole på dette?, er det mange som lurer på. Arkivfoto Båtliv.

Båtliv søker ferske skippere

Du føler deg passe komfortabel med å legge til. Hva mer trenger du å lære for å føle deg trygg som skipper?

Publisert Sist oppdatert

HOVEDBILDE: For mange er det å legge til selve hovedbarrieren for å ta roret på egen hånd. Når det er gjort, oppdager man gjerne alt det andre man burde kunne.. Illustrasjonfoto fra Damens dag hos Bavaria i mai, med Marit Strømøy som meget fersk skipper i en Bavaria 29. Foto: Linn Krogh Hansen

Båtliv planlegger en sak om hvilke behov man har for å lære mer om båt. Det er enormt fokus på "å legge til". For mange er dette selve barrieren for å tørre å stille som skipper.

Men som mange har erfart, er det å legge til med egen båt ofte en av de minste utfordringene ved å være anvarlig for en båt.

Og det er jo først når denne barrieren er brutt, at man oppdager alt det andre man skulle og bør kunne som skipper: Kartlesing, ankring, akutte reparasjoner, hva hvis motoren slår seg vrang: hvor mye bør man kunne feilsøke/fikse selv, og når bør man innse at man trenger proffesjonell hjelp til motoren, hvordan pakker man båten for vinteren, valg av utstyr.. etc... ?

Jeg vil gjerne høre fra ferske båtførere, kvinner og menn, som etter å ha lært å kjøre båten fra A til Å, har erfart at dere trenger å lære de andre tingene for å føle dere trygge på en lengre tur.

Send mail her