Spøkelsesskip i Ofotfjorden

Det 19 meter lange skroget, trolig brukt til hvalfangst, ble funnet drivende i Ofotfjorden. Politiet jakter nå på eieren.

Publisert Sist oppdatert

Båten som er forsøkt senket var en fare for skipsfarten, og er nå tauet til sikerhet, fortøyd til en av forsvarets utrangerte korvetter i Ramsund. Den var strippet for alt av utstyr på dekk. Styrhuset og rekker var fjernet, og det var gjort tydelige forsøk på å senke båten. Oppdriften i treskroget var imidlertid så stort at båten holdt seg flytene og lå som et flytende undervannsskjær.

- Bunnventilene var fjernet og det var også skåret hull i siden med motorsag, sier lensmann Morten Hole til Fremover. - Det er ingen tvil om at båten utgjorde en svært stor fare for skipstrafikken, sier lensmannen.

Eieren oppsporet

- Dykkere fant alarminstruksen. Den var ikke fjernet, og her stod navnet på båten, sier Hole. Han forsøkte før helgen å få tak i eieren til båten, men uten å lykkes. - Mannskaper fra KV Svalbard tok på seg oppgaven å tømme båten for vann og heve den, sier plasskommandant ved Ramsund Orlogsstasjon Tord Hofsøy, som krever at eieren kommer for å hente båten.