Redningsskøyte trenger frivillige

Redningsskøyte trenger frivillige

- Vi vil trenge mellom 20 og 30 personer fra Kragerø-distriktet som kan bemanne den nye redningsskøyta, forteller operativ leder i Redningsselskapets sjøredningskorps, Bente Asphaug til Telemark Arbeiderblad .

Publisert Sist oppdatert

Bildet over: Redningsskøyte tilsvarende den som skal stasjoneres i Kragerø. Foto Kent Andersen, Redningssselskapet.

Redningsselskapet har under bygging ved svensk verft en prototype for en helt ny klasse redningsskøyter. Den bygges i karbonfiberarmert komposittmateriale, og får to vannjet motorer på 435 hestekrefter hver. Den kan dermed operere i grunt farvann og vil få en toppfart på 33 knop. Lengden på 13,6 meter og 3br.6 meters bedde på 3,6 meter gjør den noe større enn de andre redningsskøytene som benyttes av Redningsselskapets sjøredningskorps.

Ulike oppdrag

I tillegg til redningsoppdrag og serviceoppdrag til båteiere som er medlemmer av Redningsselskapets kystpatrulje, kan den nye redningsskøyta ta på seg rene ambulanseoppdrag i skjærgården.

Forutsatt at det lar seg gjøre å skaffe nok kvalifiserte frivillige til å bemanne skøyta planlegger Redningsselskapet å etablere et frivillig sjøredningskorps i Kragerø. Redningsselskapet har allerede henvendt seg til en rekke frivillige organisasjoner, bedrifter og offentlige instanser for å kartlegge eventuelle kandidater til sjøredningskorpset. De frivillige mannskapene vil inngå i en turnus som i størst mulig grad er tilpasset den sivile jobben man har.

- Vi er på jakt etter sjøvante personer med relevant kompetanse. Vi stiller strenge krav til dem som bemanner våre båter. Gjennom vår sjøredningsskole i Stavern kan vi sørge for at de frivillige får de sertifikater som er nødvendige, forteller Bente Asphaug til Telemark Arbeiderblad. - Erfaringene fra andre frivillige sjøredningskorps er ar arbeidsgivere er positive til å få til løsninger som gjør det mulig for frivillige til å delta i dette, sier hun.

Næringskonsulent Per Krogsrud i Kragerø har tatt kontakt med havnefogd Borgar Thorsen og Harald Nilsen i Tangen næringshavn AS, om muligheten for å etablere en base for sjøredningskorpset på Stilnestangen. Det arbeides også med å skaffe midler lokalt til driften

Den nye redningsskøyta skal døpes 3. juni neste år. Byggingen er finansiert av stiftelsen UNI, som har utlyst en navnekonkurranse i forkant av dåpen. Det forutsetter at «UNI» skal være en del av navnet.

Interesserte i å bli frivillig mannskap om bord i den nye redningsskøyta, kan ta kontakt med Redningsselskapet på epost-adressen: bente.asphaug@nssr.no