Ror over Atlanterhavet

Emil Eide Eriksen (26) og Trond Bratland Erichsen (29 har kun tre dager igjen før de når Barbados etter to måneders rotur over Atlanterhavet.

Publisert Sist oppdatert

Ved 11-tiden mandag hadde nordmennene som deltar i «Atlantic Challenge», en transatlantisk rokonkurranse, drøye 80 kilometer, til mål. Da har de rodd ca. 4600 kilometer fra La Gomera på Kanariøyene til Barbados i Karibien i den spesialbygde robåten «Sønner av Norge». De to karene, trønderen Emil Eide Eriksen (26) og Trond Bratland Erichsen (29), fra Sørfold i Nordland er ifølge pressekontakt  Christian Heger i «Sønner av Norge» rastløse, men de vet at de kun har få dager igjen å ro og konsenrerer seg derfor først og fremst om sikkerheten. Fordi de har fortært så mye av lasten flyter båten lett i sjøen. Roret tar såvidt og båtens stabilitet er sterkt redusert.

Syv båter har til nå kommet i mål på Barbados. «Box number 8» med Toby Iles og Nick Moore satte verdensrekord da de som første båt nådde Barbados etter 40 dager, ni timer og 15 minutter. Hakk i hæl, bare 26 minutter bak, kom «Andrew`s Atlantic Challenge». «Sønner av Norge» ligger nå an til å nå Barbados som niende båt. Seks båter har brutt. Flere av dem har vært gjennom dramatiske hendelser. Svenskene Fredrik Albelin og Viktor Mattson, ble natt til nyttårsaften tatt av uvær. Mattson holdt på å miste livet da han ble kastet ut av båten. Sikkerhetslinen gikk av og svensken måtte svømme 200 meter i enorme bølger for å ta igjen båten. Andre båter har også hatt problemer med å miste eller knekke årer, ødelagte vannmaskiner etc.

Roerne blir møt av familiemedlemmer som venter dem i land på Barbados.

Les mer her