Søk i arkivet

Båtliv

Drømmehavner – finnes de?

Hvor finner du drømmehavnen? Vår kollega og Havneboka-forfatter Magne Klann kan mer om dette enn veldig mange. Her har han plukket ut 20 av sine egne favoritter. Til våren kommer et nytt bind av Havneboka, der han tar for seg strekningen fra svenskegrensen til Tistlarna og Skagen.

Compact Living

Vi ferierte i et par uker i Stockholmsskjærgården i en liten, åpen båt. Hver gang vi gjorde strandhogg, krøp hele familen på fem og en hund ut av båten. El-gitar, kjøleboks og kokeapparat ble båret inn på land, måltider tilberedt på stormkjøkken og inntatt på svaberget. Flere ganger når det nærmet seg kvelden, spurte mannskap på langt større fartøyer hvor vi hadde tenkt å sove til natten? – I båten, selvfølgelig!

Arnulfs fem favoritthavner

Den noble damen «Antares» bringer sitt single mannskap trygt frem mellom havner i Skandinavia. Skipper Arnulf opplever de mest fantastiske steder og folk som han lystelig beskriver i sine ukentlige blogger på batliv.com. Her forteller han deg om sine fem favoritthavner. Det er ikke bare i havn man opplever sterke saker. For et par uker siden så han et vakkert skue da en stor spekkhugger plutselig steg opp av vannet bare få meter fra båten. Det var utenfor Jæren.

Et stort livsverk skapte et lite paradis

Sol, sjø og spektakulær natur. De små Embiez-øyene er et paradis midt i virkeligheten. Alt er lagt til rette for å gi deres sjøfarende besøkende en opplevelse for livet, og den eksentriske spritkongen Paul Ricards ånd vil for alltid sveve over øyene som en mild mistral.

Sæby i Danmark

– Vi har hatt mange flere norske båter enn danske, svenske og tyske her i sommer, forteller havnefogd birger Isaksen i Sæby, sør for Frederikshavn i Jylland. Fra Skagen og sørover ligger små havner som perler på en snor langs sandstrendene. Bli med Båtliv på tur til Sæby, hvor Henrik Ibsen hentet inspirasjon til «Fruen fra havet». Barnevennlige strender, fiskerestauranter med delikatesser fra kattegat, sykkelturer i åsene omkring og golfbane er blant attraksjonene i den lille landsbyen.

Gammelt handelssted for båtfolk

Helt vest i Hordaland ligger Bekkjarvik, som til alle tider har vært et senter for sjøens reisende. I dag er det hovedsakelig småbåtfolk som inntar denne idylliske havnen.

Gal franskmann i Amundsens kjølvann

Det er det de kaller ham her opp; Gale Franskmann. Mathieu Bonnier, 53 år gammel, var besatt: «Jeg vil reise fra nord-Grønland til Cambridge Bay, gjennom Nordvestpassasjen – i robåt. Alene.»

Brrrr... Ny istid i vente!

I begynnelsen av 2010 var det rekordmye is på sjøen. – Forholdene ligger nå til rette for enda mer is, sier farvannsjef Harald Andreassen i Kystverket.

Årets siste båtmesse?

Askeladden og Viksund samler igjen kreftene og inviterer til årets trolig siste båtmesse.

Enkel, men lekker gullfisk

Vi glemmer at den nye båten fra norske Goldfish bare er 23 fot når vi cruiser i behagelige 43 knop i åtte-ti sekundmeter motvind.

Helly Hansen Pro blir Hansen Protection

Helly Hansen et selger proffdivisjonen ut fra konsernet. Med dette avsluttes en lang tradisjon med produksjon av yrkesprodukter under Helly Hansen-navnet.

Slutt på importforbud for motorer uten CE-merking

Nå blir det igjen mulig å importere motorer som ikke er CE-merket og båter der motoren mangler slik merking.

Skattesmell for fiskebåteiere

Norske fiskere som har registrert fritidsbåter som fangstfartøy får nå millionkrav fra skattemyndighetene.

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om båtlivet helt gratis på mail to ganger i uka.

Søk

Gå til toppen