Søk i arkivet

Båtliv

Varm på føttene

Sjø og fjord er vakkert om vinteren. Her er et produkt som kan holde kulda sjakk.

Bestumkilen Lever livet på brygga

Foran La-Sa-bygget på Skøyen ligger ni båter og klamrer seg til hverandre i desembermørket.

Tanumstrand – Hæ? Bor ni i båt nu?

Når nettene blir lange og kulda setter inn, flokker det norske båtfolket seg sammen i båthavna Tanumstrand.

Sydenferie i leid båt

Med leid båt kan du seile i Syden året rundt. Motorkatamaraner med god plass og flybrigde tilbys både i Middelhavet og i Karibia.

Norskekysten – fra øst til vest

Mange av Båtlivs lesere fulgte «Havna Live» på nettet i april–mai 2012. Her er kan du sammen med oss rekapitulere første etappe, som gikk fra Halden til Bergen.

Fra klippfisk-indianere til trønder-bataljonen

Hvem som er størst av Bergen og Trondheim blir de aldri lei av og krangle om. Vi styrte vår lille båt over Bud og ankom stiftshovedstaden godt forsynt på whisky og klippfisk.

Mjøsa: Der brennevin & båter hører sammen

Alt liv rundt Mjøsa har vært avhengig av båtlivet på innsjøen. Før broene var båten fremkomstmiddelet når folk reiste rundt til hverandre, eller drev handel inn mot byene langs innsjøen. I gamle dager transporterte man potet- og kornsprit ut av bygdene og fikk salt tilbake. Vi la ut fra Eidsvoll en regntung forsommer dag i fjor for å finne båtfolket på Mjøsa. Vi fant mange, men ingen i en sprukken holk.

Mellom havørn, vikinger & troll

Vannet er krystallklart og turkis, som i Sydhavet. Snøen sniker seg ned mot fjæra, og fjellene løfter seg mot himmelen. Vi er på vei nordover fra Trondheim til Tromsø i en Askeladden P80.

Vill natur og barske folk

Fra Tromsø og nordover blir naturen brutal, men nettene er lyse. Vi satte kurs mot Kirkenes med vår 26-foter. Underveis besøkte vi gården der avisen Nordlys ble stiftet, fisket torsk på Lopphavet og rundet Nordkapp om natten. Bli med på siste etappe av Havna Live-toktet.

«Hitra» i norsk tjeneste i 70 år: Marinens superveteran

Få skipsnavn har den samme historiske klangen som KNM «Hitra». Men det helt unike er at denne legendariske «Shetlands-bussen» ennå seiler opp og ned kysten i sommerhalvåret. Det er dermed mange anledninger til å besøke det eneste norske marinefartøyet fra 2. verdenskrig som fortsatt er i drift.

Båtliv i isbjørnens rike

Fancy båt-marinaer med dieselfylling og mulighet for supplering av mat og drikke er totalt fraværende på Svalbard. Det er en av grunnene til at en langtur med båt krever mere planlegging her oppe enn i fastlands-Norge. Isbjørn, drivis, få ankringsplasser og svært uberegnelige polare lavtrykk er andre faktorer som setter ekstra krav til «ferieforberedelsene» for båtliv.

Skagerrakkystens vakreste havner

Vår kyst er sjenerøst bestrødd med øyer, holmer og skjær. Dette gjør båtlivet i Norge og Skandinavia til en drøm for båtfolk. I mylderet av herlige turmål har vi valgt ut 12 havner for sommerens eventyr. Utvalget er spesielt tilpasset motorbåtfolket – flere av dem er for grunne for seilbåter.

Litterær landlov

Båt uten køyeplass gir oss en god unnskyldning til overnatting ved porten til Lyngør. Vi har besøkt et hotell med litterære opplevelser.

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om båtlivet helt gratis på mail to ganger i uka.

Søk

Gå til toppen