Søk i arkivet

Båtliv

Tre år uten båttyverier

Vallø småbåthavn i Vestfold har 1200 båter i alle størrelser, men har ikke opplevd et eneste båttyveri siden høsten 2003. Årsaken er kameraer som overvåker all trafikk til og fra havna, mener havneledelsen.

Nye skjær prioriteres ikke

Til tross for de alvorlige båtulykkene den siste tiden har Kystverket ikke planer om å merke nye skjær.

VHF-basestasjon åpnet på Mjøsa

Nå kan nesten ti tusen småbåteiere glede seg over VHF- radio på Norges største innsjø.

På tyveritokt i Leangbukta

Tre litauere var i ferd med å rundstjele båter i Leangbukta da en nabo ble oppmerksom på noen lyder og varslet politiet.

Klassisk trebåtreff i Åsgårdstrand

Årets siste treff for klassiske trebåter fant sted i Åsgårdstrand i helgen.

Mye penger i kjølvannet

Kraftig vekst i antall fritidsbåter gir også penger i kassa for gjestehavner langs kysten. Hver person om bord i fritidsbåtene legger igjen i snitt 374 kroner i døgnet.

Arnulfs 8. logg-blogg: Bodø - Lofoton - Sandnessjøen

Etter et par uker med sterkt skiftende vær i Salten og Lofoten, har Doffen møtt godværet igjen på Helgeland. – Det er fasinerende med de sterke skiftingene i været her nord, forteller skipper Arnulf Wibe. – Det har vært ganske vanlig å oppleve fire årstider i løpet av én dag. Doffen har fått prøvd seg i all slags vær nå, og i all hovedsak bestått prøven!

Arnulfs logg-blogg VII: Fra Brønnøysund til Bodø

– Turen er fortsatt som et eventyr, med litt nyanser, forteller skipper Arnulf Wibe på sin seks måneders båttur langs norskekysten. – Været har vært mer enn godt nok for en som elsker å feriere i hjemlandet, med mange midnattsol-netter rundt tjue grader.  "Det er deilig å være norsk i Norge" ! Her er Arnulfs sjuende rapport fra sin eventyrreise.

Västkystperle med plass til 250 båter

Hunnebo-stranden er perfekt for barnefamiler og voksne seilere som ønsker en rolig ferie. Det er heller ikke langt til Sotenkanalen, som forbinder Hunnebo-stranden med Smögen og Kungshamn.

Vikingtokt i Oslofjorden

Søndag kveld ankom det tretti meter lange langskipet "Havhingsten" Oslo og Bygdøy.  Med vinden i ryggen lenset verdens største vikingskip inn Oslofjorden. I kveld er det klart for nytt vikingtokt, uavhengig av vindforholdene.

Båtlivet eksploderer

I forrige uke var det få båter på fjorden, men i løpet av helgen begynte det å yre. Sommeren har kommet. Her er noen bilder fra Tønsbergs området.

Fjorden full av makrell

15 makrell på tre timer var dagens fangst for disse karene.

Skipper Arnulfs logg-blogg VI: Til Helgeland

I sin sjette rapport fra sin Norgesomseiling med sin «Doffen», beskriver skipper Arnulf Wibe turen fra Trøndelag og opp til Helgeland og Salten. Å få møte Helgelandsskysten i strålende sol er en opplevelse han unner flere!

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om båtlivet helt gratis på mail to ganger i uka.

Søk

Gå til toppen