Søk i arkivet

Båtliv

Kartverket fornyer i sørlandsbyene

Statens kartverk gir nå ut et helt nytt havnekart for Grimstad - og i løpet av året blir også «nabokartet» over Arendal forbedret og utvidet. 

Stormen senket tre båter i Bodø

I løpet av helgen senket is og vind tre båter i  Bodø. Nå krever båtforeningen i Løpshavn Brygge at moloen forlenges og bygges inn.

Kystvakten reddet nedsnødd båt

Kystvakten trådde til da politiet i Hurum trengte hjelp til å redde en nedsnødd båt som skulle tas i arrest.

Måtte bruke lensepumpa

Sjøredningskorpset i Måløy måtte til med lensepumpe for å hindre nedsnødd båt i å synke.

En kulturskatt i vesterled

Snaue halvtimen med hurtigbåt utenfor araberhovedstaden Haugesund ligger øysamfunnet Røvær.

Båtliv på landet

Båtliv har vært på kanalbåtferie på den franske landsbygda. Vi kjørte sakte fra landsby til landsby, under alléer av platantrær og paraplyfuruer, og gjennom landskap med vinranker og solsikker.

På tur: Pasvikelva - Med patruljebåt i grenseland

Patruljebåten med norske grensejegere har godkjenning fra Kreml til å krenke grensen i 30 knop.

Blant hval, havørn & herlige havner

Båtliv la seg i kjølvannet til gamle vikingkonger, sjørøvere og tyske ubåtkapteiner. I fem dager dro vi på kryss og tvers mellom øyrikene Hitra, Frøya og Smøla. Et fantastisk stykke Norge hvor naturen blender i all sin velde og folk er mektig stolte av sin kystkultur.

På langtur til Lofoten

Mens vi klaget over været her sørpå i sommer, koste ekteparet Hjertø seg om bord i båten sin nordpå. De fikk fraktet flybridgebåten på skip fra Drammen til Sandnessjøen.

Paradiset i Langesundsfjorden

Lang, lengre, lengst. Av og til skal du la deg lokke innover fjordarmene for å finne nye spennende havner. Vi har funnet vårt drømmested i Paradisbukta innerst i Langesundsfjorden, skriver havneekspert Magne Klann.

Vennlige, voldsomme Finnmark

Nordkapp var passert på vei østover. Over Hornvika mot Ristfjorden stilnet vinden og dønningene la seg. Men noen kraftige kastevinder over Nordkapp-platået minnet oss om at vi tross alt var på vei inn til verdens nordligste fiskevær – Skarsvåg.

Båtfolkets lekeplass i historiske omgivelser

Skjærgården rundt vakre Stavern er så rik på skjønnhet at du kan like godt legge deg til her som inne i byen. Et lite steinkast unna ligger Stavernsøya med Citadelløya; en perle som byr på lek og moro i maritime historiske omgivelser.

Strandhugg: Ramsøya.

– Som å seile opp «Overfloden».

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om båtlivet helt gratis på mail to ganger i uka.

Søk

Gå til toppen