Søk i arkivet

Båtliv

Nord-Norge: Fiskelykke i Vesterålen

VESTERÅLEN: Lone Lamark har pusset opp den gamle dampskipsekspedisjonen for noen år siden, og driver nå pensjonat med syv rom samt Café Gamle Posthuset på Skagakaia i Bø i Vesterålen.

Nord-Norge: Båtbyen Harstad

Båtinteressen i Harstad ligger helt i norgestoppen. I byen ved Vågsfjorden har nemlig «alle» båt.

Nord-Norge: Vintertokt i nord

Noen drar dyna over seg om vinteren. Andre drar til sjøs.

Nord-Norge: Velkommen til «Havfolket»!

TRÆNA: Øykommunen Træna ligger 33 nm til havs utenfor Sandnessjøen. Hvert år i juli samles seilere, motorbåtfolk, festløver og øyas eget «havfolk» til tre dagers festivalmoro i det spektakulære øyriket.

Nord-Norge :«Hælvetes hærlige Nord-Norge» – Ja, vi elsker deg!

Den gigantiske naturen fyller meg med en nesten sakral følelse. Landskapene reiser seg som titaner fra havet og gir seg ikke før de penetrerer skydekket for å slippe solen gjennom i noen korte øyeblikk. Vi har sett det i Lofoten, på Hamsuns Hamarøy, og i majestetiske Tjeldsund. Vår ukeslange reise med den lille båten «Fishermans Friend» vil aldri ta slutt, til det er minnene altfor påtrengende til stede.

Tema: Vestlandet. Sommerdrømmer fra vest

O` Vestland, Vestland er så definitivt høye fjell og dype daler. Fjellsider som stuper ned i kalkgrønt fjordvann. Vestlandet er også landsdelen der båtfolket har et lidenskapelig forhold til det humørsyke været. Vi har reist rundt i mange uker, fra april til september, sagt hei og hade. Trålet Fantehola i Lysefjorden og Øygarden. Vært urbane i Stavanger. Lyttet til palmesus i Sør-Hidle. Gått i kloster på Utstein. Spilt volleyball på Sandvedsanden utenfor perlen Skudeneshavn. Tatt skiene fatt i Sauda og badet i klart og grønt vann på Stjernarøy. Rett og slett latt oss bli betatt av folk og landskap. Hvor sjøfolk har reist til, og kommet fra, i hundrevis av år – ja, kanskje i tusenvis. Ikke rart det måtte en egen bok til om vestlandspoeten Jakob Sandes liv som sjømann. Her henger alt liv sammen som sjø og land alltid har gjort.

Strandhugg: Olavssundet. Hellig, herlig & historisk

Sagnet sier at hadde det ikke vært for Olavsundet, så ville ikke Norge blitt kristnet. Det var her Olav den hellige seilte fra sin halvbror Harald Hardråde og vant kampen om kongetronen og etterhvert også ble helgenerklært.

Livet i naturhavner

Hver båttur er et eventyr blant kjente og ukjente naturperler. Derfor har jeg også en mengde steder langs kysten som jeg kaller favoritthavner, de fleste av dem naturhavner. Jeg ferdes mest langs Skagerrakkysten, og gjennom arbeidet med Havneboka er jeg blitt godt kjent med den.

Norge rundt på 25 dager

Båtliv har vært med Havna.com kysten rundt fra Halden til Kirkenes. Dette er den første av flere rapporter fra turen. Her er bilder fra noen høydepunkter.

Strandhugg: Oslofjorden

Nå du har brukt sommerferien til å utforske Sørlandet og Bohuslän, fremstår perlene i Indre Oslofjord som perfekte og nære turmål for høstens ekspedisjoner med egen båt. Vi har gått opp løypa for deg, og her får du tips til en rekke severdige steder. Av mange kalt «vår blå hage».

Kokt krabbe på 1-2-3

Det er høst og kulingen uler. Vi er på tur ut fra Sponvika med jolla for å hente nattens krabbefangst sammen med hobbykrabbefisker Lars Imseth fra Slemmestad.

Fiskekonk ga mersmak

En stadig voksende interesse for fritidsfiske har også smittet deler av Båtliv-redaksjonen. I midten av august debuterte vi i «Makrillracet», som definitivt ga mersmak, selv om fangsten ble omvendt proporsjonal med humøret om bord.

Sandstrøm med lukket styrhus

Nok en prisgunstig modell fra populære svenske Sandstrøm.

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om båtlivet helt gratis på mail to ganger i uka.

Søk

Gå til toppen