Søk i arkivet

Båtliv

Laget råk for våren

Båteierne i Leangbukta er lei av vinter og is, og bestilte isbryter. I går kveld ble det åpent vann for påsketuren.

Ny gjestehavn på Oscarborg Festning

Oscarsborg Festning i Drøbaksundet satser på omfattende oppgradering og modernisering av gjestehavna til sommeren.

Kamp om båtplassene i Kristiansand og Stavanger

Nesten 3000 mennesker står på venteliste for båtplass på Sørlandet.  I Stavanger står 2000 båteiere på vent. Prisen for en båtplass kan komme opp i over 200.000 kroner.

Mødre mot giftdumping stanset av politiet

Politiet klippet ved 13-tiden lenkene til de seks "Mødrene mot giftdumping" som hadde vært lenket fast til en pumpelekter i Oslo havn siden kl 0530 i dag tidlig.

Naturvernfobundet sier ja til slamdeponeringen

- Oppryddingen og slamdeponiet vil i sum bidra til stor miljøforbedring i Indre Oslofjord, skriver generalsekretær Tore Killingland i Norges Naturvernforbund i dette innlegget, der han forklarer hvorfor Norges Naturvernforbund støtter slamdeponeringen utenfor Malmøya.

Oddekalv aksjonerer mot slamdumping

Kurt Oddekalv og fem andre fra Norges Miljøvernforbun tok seg i morgentimene i dag om bord i lekteren som tar opp slam fra havnebassenget i indre Oslo havn.

Havneguidene – praktisk håndbok for båtfolket

Aldri har så mange havner vært presentert i et kartverk. Nå kan du ta et dypdykk i nesten 500 havner kysten rundt fra Koster til Lindesnes.

Mødre bordet lekter

22 kvinner, som ifølge en pressemelding alle er mødre, entret tirsdag formiddag lekteren som deponerer giftig slam fra havnebassenget i Bjørvika i Oslo utenfor Malmøya. Mødrene krever at miljøvernministeren stanser den omstridte deponeringen.

Oljesølet rammer store områder

Oljeskadede fugler er spredd over et stort område fra Hvaler til Færder, og oljeutslippet er observert i Glommas hovedløp, på Øra, i Løperen, utenfor Hvaler og i Vesterelven.

Det blir nye brygger i Halden

Halden bygger nye brygger uavhengig av kostnadssprekk på eksisterende prosjekter.

Turistbåt tatt av isflak

Den 9.februar fikk båten «Pællern» et stort isflak rett i skutesiden. Båteieren mener uhellet skyldtes isbrytervirksomhet i nærheten, og vurderer nå å gå rettens vei for å få dekket reparasjonskostnadene.

Sinte mødre med åpent brev til Bjønøy

To sinte mødre slår nå tilbake mot kritikken fra Naturvernforbundet og miljøverndepartementet gjennom et åpent brev til miljøvernminister Helen Bjørnøy. Her er brevet i sin helhet:

Miljøorganisasjoner ut mot miljøaktivister

De store miljøorganisasjonene går nå ut mot aksjonistene som protesterer mot dumpingen ved Malmøykalven. «Tre menn med en seilbåt», sier Naturvernforbundet om Stiftelsen Neptun, skriver Dagsavisen.

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om båtlivet helt gratis på mail to ganger i uka.

Søk

Gå til toppen