Søk i arkivet

Båtliv

Pansrede delikatesser

Krabbene er på denne tiden av året proppet med mat. Her er råd om fangst og tilbereding av de pansrede delikatessene.

Miljøproblem blir havneidyll

Gamle synder i form av forurenset mudder og andre miljøfarlige bunnsedimenter fra Sandvikselva er råstoffet i byggingen av den nye promenaden og gjestehavnen på Kadettangen.

Ønsker forbud mot fiske av småtorsk

Havforskere foreslår et forbud mot fritidsfiske av torsk under 36 centimeter.

Nytenkende norsk daycruiser

Skibsplast 660DC er ingen racer, men den noe uvanlige daycruiseren er en fryd å kjøre.

Bærer navnet med verdighet

Nordkappbåtene har lånt navnet fra et av Norges mest berømte utkikkspunkt. Når vi stod til rors ut mot Skagerrak i nesten tre meter høye bølger følte vi at ”Vitessen” bar navnet sitt med verdighet.

Byens vekter reddet Kronprinsparets båt

FOTO: Aust-Agder Blad Kronprinsparets private båt sank torsdag ved brygga på deres nye landstedet Flatholmen like ved Risør. Byens vekter ble vitne til forliset og reddet båten til land. I dag tidlig ble den løftet på land.

Nordsteam 2008 åpner i Stavanger

I dag, 6 august ønsker Stavanger velkommen et et stort antall historiske skip fra hele Norden. Nordsteam 2008 er i gang.

En oase i frøskogen

Fröskog Lantcafe ligger som en ukjent oase innerst i det fiskerike vannet Ärrsjön. Her har tyske Tanja Mueller gjort om den gamle grendeskolen til et sted for farende fanter som ferdes både til lands og til vanns.

En sjøreise over land

Har du kjørt akvedukten ved Håverud sluser i Dalsland, opplever du at svensk ingeniørkunst har vært i stand til å gjøre det mulige ut av det umulige.

Himmelrike på jord!

”Himlen.... redan på jorden! Vi har kjørt 10 sluser og beveget oss fra verdens vakreste villmark i Østre Silen til Baldersnes Herregård I Dals Långed. Kontrastene er enorme langs Dalslands kanaler.

Røkt fisk og en grovis på veien

Tore Adolfsson er en legendarisk bestyrer på Krokfors sluser. Ikke bare for sin rekord med 4000 besøkende på en sesong, men også for sin hjemmerøkte røye.

”Lars Monsen Expedition”

Båtliv fosser frem blant villvetter og gærne cowboyer fra Hobøl. I ett år har de planlagt ekspeditionen som går i Monsens ånd, og gutta er mektig stolte av gjeddeoppskrifta de fikk på mail fra ekspedisjonens høye beskytter.

I Ronjas rike

Båtliv har startet på sin sommerekspedisjon gjennom den svenske villmarken. I en uke skal vi utforske Dalslands kanal og tilstøtende sjøer. Allerede første dagen holdt vi på kjøre oss bort i all idyllen.

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om båtlivet helt gratis på mail to ganger i uka.

Søk

Gå til toppen