Søk i arkivet

Båtliv

Fra Strømstad til grenseidyllen Källviken

I mange år bygde de opp ”Bryggan” i Strømstad til et sosialt matsted av de sjeldne, nå skal de gjøre ganegull av svaberg i leia mellom Norge og Sverige.

Mye båt i Strømstad

Finanskrisen ser ut til å ha lagt seg, og hittil har vi hatt over 3000 døgngjester og 550 dagsbetalende. Gjestehavnsjef Roberts Klouda snakker allerede om rekordsesong i Strømstad.

Fra motor til seil

De har hatt motorbåt i 13 år, alt fra små til store snekker. I fjor var det på tide å konvertere. Ungene var fløyet, og nå ønsket ekteparet Hellum og Marschhäuser ny vind i seilene.

Flygende Hollendere

Hun er tinndøl og han er hollender. Båten deres er bygd i England, har tjenestegjort i Dubai, nåværende hjemmehavn Veere, og er nå på vei opp Telemarkskanalen i Norge. Snakk om flygende hollendere.

Velkommen til Lårdal! -et ”must” i Telemarkskanalen

Du kan plukke plommer i Hardanger, men  i Lårdal kan du spise druer rett fra rankene. Dette er bygda som tror på seg selv, og på Gud.

Fjesbok-båtliv for uværsdager

Nettstedet Discover Boating har lansert onlinespillet «Making Waves» på Facebook. Spillerne kan velge mellem flere båter og tre ulike spilltyper: Wakeboarding, fiske og «cruising».

Møt Båtliv langs sommerkysten

Mandag 28. Juni reiser BÅTLIV på sin årlige sommerturne. Følg med på www.batliv.com om hvor vi befinner oss til en hver tid. Vi har eksperter om bord, og tar gjerne imot både spørsmål, tips og råd.

Populære turmål blir enda bedre

Når sesongen nå endelig er i gang etter en kald forsommer kan båtfolket i Hordaland glede seg over at flere populære kaianlegg og uthavner er oppgradert.

Det er bare å hoppe i vannet

For første gang siden de årlige prøvetakingene på badeplasser i Bergen og omegn startet i 1994 er det ikke funnet en eneste badeplass der vannkvaliteten er uegnet.

Handelsmannen i Fjågesund

Telemarkskanalen byr på mektig natur og kaskader av lys, men mest av alt byr den på mennesker. Handelsmann Arne Gravir har handlet med båtfolket så lenge han kan huske.

Dette skjer til helgen

På jakt etter en festival å gå til førstkommende helg? Langs kysten arrangeres det mer enn ti festligheter for familien.

I Grjotgards rike rår en trønder

Hva er det med oss trøndere som gjør at vi hele tiden ramler borti sambygdinger? Jeg tror vi får forholde oss til sannheten og den er som oftest spennende nok.

Pass opp for manetene!

De er lumske og leie å komme bort i - og en plage for fiskere. Årets sommer står i brennmanetens tegn.

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om båtlivet helt gratis på mail to ganger i uka.

Søk

Gå til toppen