Søk i arkivet

Båtliv

En snor uppdagede perler

Vi har er i gang vår utforskning av Tyrifjorden, og startet med en tur opp Storelva til Hønefoss, og litt videre opp Randselva. Se bildespesial fra en av Norges ukjente elveparadiser for båtfolket.

Lav, lekker og litt retro

Bård Ekers nye leketøy har nok en gang blitt et stykke lekkert design som oser fart og  kraft. For første gang har vi likevel et par høner å plukke med designguruen.

Hvordan bytte impeller på Yanmar

INSTRUKSJONSFILM: Vi ser på hvordan du bytter impeller til en Yanmar båtmotor, men instruksjon fra motorekspert Christian Zaborowski.

Vi bytter impeller på en Volvo

INSTRUKSJONSFILM: Motorekspert Christian Zaborowski demonsterer hvordan du bytter impeller på en Volvo Penta.

Her finner du impelleren

INSTRUKSJONSFILM: Motorekspert Christian Zaborowski i Båtliv og i Seilas, viser hvor du finner impelleren på tre forskjellige motorer.

Flytende søppelcontainere

Flytende søppelsamlere er nå på plass to steder i Oslofjorden, og meningen er at dette skal rasjonalisere søppelhåndteringen i skjærgården.

Der brennvin og båter hører sammen

I gamle dager transporterte man potet- og kornsprit ut av bygdene og fikk salt tilbake. En som kan alt om dette er rektor for Kulturskolen på Toten og engasjert leder for de Maritime Mjøssamlingene, Per Inge Høiberg

For en skoleuke!!!!!

På sommerskolen på Kapp like utenfor Gjøvik finnes det ikke skoleleie unger. Her har Redningsselskapet og Kulturskolen gått sammen om to uker undervisning hvor alt handler om  båt og sjøvett.

Fra Torakusu Yamaha til Ole Evenrude

Av og til ligger det mer informasjon i et sjøkart enn man egentlig skulle ønske. Eller kanskje ikke?

Mjøsas Svane spinner i gang

Det var en stolt skipper Steinar Selanger som søndag kveld viste frem skipet sitt for en spesialinvitert gruppe mennesker fra mjøs-regionen. Fra tirsdag 26. juni kan alle oppleve ”Mjøsas hvite svane”.

Kystverket merker indre lei på Rakkebåene

En arbeidsgruppe har sett på en utvidet merking av de beryktede Rakkebåene utenfor Stavern.

The decision is Lillyhammer

Lillehammer båtforenings gjestfrihet og nydelige havn bør stå høyt opp på lista for båtfanter i Mjøsa. Her kan du ligge gratis, få låne både husrom, strøm og sanitæranlegg uten ei kroner i utlegg. Utsikten er heller ikke verst!

Med båt til Mjøsas perler

Dagen startet med et skikkelig regnskyll over Eidsvoll. Grunnlovsbygda er vårt utgangspunkt for et av sommerens Båtliv-tokt. Nå skal vi bli bedre kjent med Norges største innlandshav.

Nyhetsbrev

Søk

Gå til toppen