Søk i arkivet

Båtliv

Falsk nødmelding kan utløse gigantregning

En 27-åring som feilaktig hevdet han var i havsnød og dermed utløste en stor redningsaksjon, kan få en regning på mange hundre tusen kroner.  

Et hav av muligheter på leid kjøl

I årets første utgave av Båtliv tar vi deg med til tre verdensdeler og flere spennende steder du kan oppleve med båt. Her finner du oversikter over utleieselskaper, priser og flyalternativer.

Kroatia på norsktoppen

Moderne havner, beskyttet skjærgård og flott natur gjør den lange kroatiske kysten stadig mer populær som feriedestinasjon for både seil- og motorbåtfolk.

Dyrt & deilig i California

Solrike California byr på gode muligheter for leie av motorbåt. Amerikanerne leier ofte for dagsturer og kortere turer, melder Båtlivs reporter, som tilbrakte en måned der på tampen av 2013.

Siste stopp før Blindleia

For barn som liker sandstrender, er Sokken et av de beste stedene på Sørlandet.

La roen senke seg over innsjøen

Det er ikke bare finnene som kan skryte av tusenvis av innsjøer. Naturområdet og båtparadiset Masuria i Polen har nærmere 2000 innsjøer, som er forbundet med hverandre gjennom kanaler og elver.

På jakt etter storfisken

Lei av stranda? De fleste eksotiske badeferiedestinasjoner lar seg kombinere med adrenalinfylte havfisketurer. Erlend Strømnes fra Son reiser i disse dager til Mombasa i Kenya for å jakte på marlin, tunfisk og sailfish for tredje gang.

Her kan du bygge vikingskip

Kristinaskipet har nå fått kjøl og lot. – Vi tar gjerne i mot flere som vil bygge vikingskip, sier byggeleder Geir Røvik.

Tatt av vinden

Brygge med bod og to pumper for drivstoff har blåst på grunn ved Holmestrand.

Osebergvogna kan ha vært landgangsfartøy

Det spekuleres i om Osebergvogna var landgangsfartøy for rike kvinner.

KNM Steil - verdens raskeste militære fartøy: På hemmelig oppdrag i 45 knop

«Nei, nei. Dette er ikke smalt. Hold litt nærmere jernstaken enn land, så går det fint.»

Highfield RIB: Disse har ti års garanti

Australske Highfield gir ti års garanti om du velger riktig materiale. Fire modeller kommer til Sjøen for alle i mars.

Historiske fartøyer til Oslo

Forbundet Kysten arrangerer tidenes mønstring av historiske fartøyer til forbundets landsstevne i Oslo 17. – 20. juli. Båtene kommer i en konvoi langs norskekysten og det er ventet at flåten vil bestå av mellom 300 og 500 fartøyer ved ankomsten til Bjørvika.

Nyhetsbrev

Søk

Gå til toppen