Søk i arkivet

Båtliv

Ja til eiendomsskatt på båtplasser

Borgarting lagmannsrett slår fast at båtplasseiere i Skjebergkilen kan ilegges eiendomsskatt på flytebrygger.  

Nord-Norge: Vokser til himmels

TROMSØ: Biltrend i Tromsø har Skandinavias største motorvarehus. Men kanskje må de døpe firmanavnet om til Båttrend?

Charter: Med leid båt i Syden

Charterbåtmarkedet i Middelhavet har stort sett dreid seg om leie av seilbåter. Leie av motorbåter blir mer og mer vanlig. I Kroatia og Hellas finnes det også gode muligheter for å leie motorbåt med og uten skipper.

En perfekt dag i en perfekt naturhavn! Strandhugg: Risholmene

I et smalt sund der det er dypt nok til å ligge langsmed fjellet. I le bak en liten holme med noen små skjær utenfor. Deretter er det Skagerrak og himmel så langt øyet rekker. Kan det bli bedre?

Nord-Norge: Fiskelykke i Vesterålen

VESTERÅLEN: Lone Lamark har pusset opp den gamle dampskipsekspedisjonen for noen år siden, og driver nå pensjonat med syv rom samt Café Gamle Posthuset på Skagakaia i Bø i Vesterålen.

Nord-Norge: Båtbyen Harstad

Båtinteressen i Harstad ligger helt i norgestoppen. I byen ved Vågsfjorden har nemlig «alle» båt.

Nord-Norge: Vintertokt i nord

Noen drar dyna over seg om vinteren. Andre drar til sjøs.

Nord-Norge: Velkommen til «Havfolket»!

TRÆNA: Øykommunen Træna ligger 33 nm til havs utenfor Sandnessjøen. Hvert år i juli samles seilere, motorbåtfolk, festløver og øyas eget «havfolk» til tre dagers festivalmoro i det spektakulære øyriket.

Nord-Norge :«Hælvetes hærlige Nord-Norge» – Ja, vi elsker deg!

Den gigantiske naturen fyller meg med en nesten sakral følelse. Landskapene reiser seg som titaner fra havet og gir seg ikke før de penetrerer skydekket for å slippe solen gjennom i noen korte øyeblikk. Vi har sett det i Lofoten, på Hamsuns Hamarøy, og i majestetiske Tjeldsund. Vår ukeslange reise med den lille båten «Fishermans Friend» vil aldri ta slutt, til det er minnene altfor påtrengende til stede.

Tema: Vestlandet. Sommerdrømmer fra vest

O` Vestland, Vestland er så definitivt høye fjell og dype daler. Fjellsider som stuper ned i kalkgrønt fjordvann. Vestlandet er også landsdelen der båtfolket har et lidenskapelig forhold til det humørsyke været. Vi har reist rundt i mange uker, fra april til september, sagt hei og hade. Trålet Fantehola i Lysefjorden og Øygarden. Vært urbane i Stavanger. Lyttet til palmesus i Sør-Hidle. Gått i kloster på Utstein. Spilt volleyball på Sandvedsanden utenfor perlen Skudeneshavn. Tatt skiene fatt i Sauda og badet i klart og grønt vann på Stjernarøy. Rett og slett latt oss bli betatt av folk og landskap. Hvor sjøfolk har reist til, og kommet fra, i hundrevis av år – ja, kanskje i tusenvis. Ikke rart det måtte en egen bok til om vestlandspoeten Jakob Sandes liv som sjømann. Her henger alt liv sammen som sjø og land alltid har gjort.

Strandhugg: Olavssundet. Hellig, herlig & historisk

Sagnet sier at hadde det ikke vært for Olavsundet, så ville ikke Norge blitt kristnet. Det var her Olav den hellige seilte fra sin halvbror Harald Hardråde og vant kampen om kongetronen og etterhvert også ble helgenerklært.

Livet i naturhavner

Hver båttur er et eventyr blant kjente og ukjente naturperler. Derfor har jeg også en mengde steder langs kysten som jeg kaller favoritthavner, de fleste av dem naturhavner. Jeg ferdes mest langs Skagerrakkysten, og gjennom arbeidet med Havneboka er jeg blitt godt kjent med den.

Norge rundt på 25 dager

Båtliv har vært med Havna.com kysten rundt fra Halden til Kirkenes. Dette er den første av flere rapporter fra turen. Her er bilder fra noen høydepunkter.

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om båtlivet helt gratis på mail to ganger i uka.

Søk

Gå til toppen