Søk i arkivet

Båtliv

Farlig tømmer på rek i Rogaland

Er du på båttur i Rogaland? Se opp for tømmerstokker!  

Fullskala båtvaskemaskin

Et originalt teknologiprosjekt kan både gjøre det mulig å kutte ut giftig bunnstoff og gi svært lettvint båtpuss.  

Grønt båtliv under polarhimmelen

Langs kysten av Svalbard er det få muligheter for bruk av landstrøm. Derfor kan det være lurt å begrense de verste strømforbrukerne om bord, melder Tommy Sjöö Frantzen etter tre ukers båttur blant isbjørn og terner i sin Jeanneau Merry Fisher 8.

Verneverdig sementbåt havarert

En verneverdig sementbåt fra begynnelsen av 1900-tallet har havarert inne i et båthus ved det gamle Sjøfartsmuseet i Porsgrunn.

«Hercules» nærmer seg Europa

Rekordstore bølger slo inn over Azorene i går, og når Irland og Portugal i dag.

Slutt for NB Marine

Tvangsakkorden som ble innledet for NB Marine på Askøy i november endte uten positive resultater. Nå går turen til skifteretten for båtbyggerbedriften på Mjølkevikvarden.  

Falsk nødmelding kan utløse gigantregning

En 27-åring som feilaktig hevdet han var i havsnød og dermed utløste en stor redningsaksjon, kan få en regning på mange hundre tusen kroner.  

Et hav av muligheter på leid kjøl

I årets første utgave av Båtliv tar vi deg med til tre verdensdeler og flere spennende steder du kan oppleve med båt. Her finner du oversikter over utleieselskaper, priser og flyalternativer.

Kroatia på norsktoppen

Moderne havner, beskyttet skjærgård og flott natur gjør den lange kroatiske kysten stadig mer populær som feriedestinasjon for både seil- og motorbåtfolk.

Dyrt & deilig i California

Solrike California byr på gode muligheter for leie av motorbåt. Amerikanerne leier ofte for dagsturer og kortere turer, melder Båtlivs reporter, som tilbrakte en måned der på tampen av 2013.

Siste stopp før Blindleia

For barn som liker sandstrender, er Sokken et av de beste stedene på Sørlandet.

La roen senke seg over innsjøen

Det er ikke bare finnene som kan skryte av tusenvis av innsjøer. Naturområdet og båtparadiset Masuria i Polen har nærmere 2000 innsjøer, som er forbundet med hverandre gjennom kanaler og elver.

På jakt etter storfisken

Lei av stranda? De fleste eksotiske badeferiedestinasjoner lar seg kombinere med adrenalinfylte havfisketurer. Erlend Strømnes fra Son reiser i disse dager til Mombasa i Kenya for å jakte på marlin, tunfisk og sailfish for tredje gang.

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om båtlivet helt gratis på mail to ganger i uka.

Søk

Gå til toppen