Søk i arkivet

Båtliv

Skipper, men ikke skuteløs

Vi snudde litt på flisa og gikk om bord i en svensk båt i en norsk havn.  Vi skjønte raskt at her hadde vi med en ordentlig skipper å gjøre.

Havna under slottsfjellet

Tønsberg har gjort en genistrek med plasseringen av sin splitter nye gjestehavn. Rett under slottsfjellet ligger den badet i både ny og gammel kultur.

Havna har fått ansiktsløfting

Gamle ærverdige Havna hotell og gjestehavn på Tjøme har gjennomgått en to års rehabilitering. Nå mangler bare vann i bassenget og noen nye dusjfasiliteter for båtfolket, så kommer vi springende med blomster.

Til verdens ende må man jo!

En herlig sjøreise fra øst til vest. Fra Skjønne Skjærhalden til Verdens Ende. Det høres langt ut, men er kortere enn du tror.

Nye båtplasser i Fredrikstad

To båtimportører har slått seg sammen for å lage ny marina sentralt i Fredrikstad. På sikt er det planer om 130 båtplasser, og de første av bryggene er nå på plass.

«Gjenåpner» badelandet ved Røyksundkanalen

Etter flere års forfall er badelandet ved Røyksundkanalen i Bømlo nå delvis gjenåpnet.

Sjekk badetemperaturene

Vi drar i gang den store badetemeperaturaksjonen på MMS. Send oss et bilde med kort informasjon om temeparturene der du er. Bruk nummer 2077 og emneord batliv. Legg gjerne til noen stikkord med hvor og tempen, eventuelt hvem som er på bildet.  

Lidenskapen gjorde han til forfatter

Familien har hatt saltvann i årene i generasjoner. Selv har han sommerjobbet som havnevert på Koster i mange år. Nå har unge Daniel Holm-Eriksson skrevet boken – En historisk reise over Kosterfjorden.

Skjønne Skjærhalden

Nusselige nybygde Skjærhalden Gjestegrygger har alt. Men best av alt er engasjementet til folket rundt den nye gjestehavna. Her er det mye lokalpatriotisme, stor dugnadsånd og et godt samarbeide mellom politikere og næringsliv.

Morgenstund har ull i munn!

Og enda bedre smaker det med en kopp kruttsterk kaffe. Svogerne Alf Nilsen og Dagfinn Albrigtsen tok natta under en presenning på fordekket. Vi utropte fengselsbetjentene til havnas tøffeste.

Styr unna fuglereservatet

Det gjelder å ha øynene med seg og respektere fuglelivet på sommerlige skjærgårdstokt. Ellers kan det vanke stive bøter.

For en båtsommer!

Båtliv puster og peser seg bryggelangs, men hva gjør vel det når vi møter så mange smil og solbrente neser. Årets båtsesong er så definitivt i gang!

Båtliv vinker farvel til den sjenerøse kyst

Fredag og fred i sjelen. Etter en halvtime i vindusposten på Mausundgløtt i tidlige morgentimer, skjønner en raskt hvorfor folk bosetter seg slik. I hvert fall i perioder av året.

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om båtlivet helt gratis på mail to ganger i uka.

Søk

Gå til toppen