Søk i arkivet

Båtliv

Avdekker storsmugling av fritidsbåter

Tollvesenet frykter den rene eksplosjonen i antallet fritidsbåter som smugles inn i landet. Ulovlighetene kan også koste kjøpere av smuglergodset dyrt.

TG Alfa: Finsk kompromissløshet

I stedet for å klemme inn alle mulige tur- og overnattingsfunksjoner i Alfa-modellen har finske TG Boats rendyrket fabrikkens nye flaggskip som en rask skyssbåt for tøffe forhold. 

Heier på broren

– Kom igjen! roper Maria Dehli Vigeland (21) ved siden av oss og holder opp en selvlaget fane med «Magnus el vikingo», mens speakeren måtte be båtfolket tie stille.

Kan kreve eiendomsskatt for flytebrygger

Norske kommuner kan kreve eiendomsskatt for flytebrygger. Det kommer frem av en fersk dom i Sarpsborg.  

Bygger fullskalakopi av Osebergskipet

Nesten 1200 år etter at Osebergskipet ble lagt i haug bygges det en fullskala kopi. Ingeniør Truls Frednes er en av mange som har meldt seg frivillig til å svinge øksa i sommerferien.

Her er helgens festivaler

Månefestivalen, beach party i Kristiansand med Madcon på gjestelisten, samt koggeregatta er noe av det du kan få med deg førstkommende helg.

Tyverimåneden endte dramatisk

En sandefjordmann er varetektsfengslet i fire uker etter en rekke båttyverier. Han ble avslørt da han avsluttet den siste turen i annen manns båt dramatisk på en holme ved Oddane Sand.  

Oslofjorden Friluftsråd med 40 svaibøyer

Fra en beskjeden start for noen år siden har Oslofjordens Friluftsråd nå lagt ut sine blå bøyer i populære naturhavner i hele Oslofjorden og Skagerrak-kysten videre til Sandefjord i vest og Svenskegrensen i øst.

Dette skjer til helgen

VM i offshore, Rangelrockfestivalen, Jorddunstfestivalen og Rootsfestivalen er noe av det som skjer til helgen. Vi gir deg oversikten over arrangementer som kan gjøre helgen litt bedre.

Norsk og dødsrå

Superlett-båten til Kjell Inge Røkke er sjøsatt og prøvekjørt. Bli med om bord og se bilder og film av Windy Dubois SR52 Black Bird.

Kulda får skylda

Forskerne gir den kalde vinteren skylden for den store manetforekomsten.

Veteranferge i trofast skyttel

Den lille trefergen «M/F Øisang» har trafikkert strekningen Risør-Øysang i snart 60 år uten stop.

Fikk sel på kroken

Det er ikke alltid det er stor fisk på kroken når det napper ekstra godt i snøret, det fikk en sildefisker utenfor Helgeroa erfare.

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om båtlivet helt gratis på mail to ganger i uka.

Søk

Gå til toppen