Søk i arkivet

Båtliv

Publikumsøkning i Düsseldorf lover godt

Tross tunge økonomiske tider på kontinentet viser de endelige besøkstallene fra Boot 2010 i Düsseldorf en økning i forhold til fjoråret.

Påhengsmotorbanditter dømt på Sørlandet

I løpet av fem norgesreiser tok de to 31-åringene 35 sørlandske båtmotorer og annet utstyr til en verdi av en halv million kroner med hjem til Polen. Nå er begge dømt til til fengsel i ett år og tre måneder.

Medisinjakt i småbåthavn

Nærmere 20 fritidsbåter i båthavnen ved Argos Båtsenter på Håkonshella i Bergen ble utsatt for et innbruddsraid natt til mandag.  

Planlegger ny stor-marina på Askøy

To lokale utbyggerkonstallasjoner ønsker å anlegge til sammen 100 båtplasser i det gamle industri- og havneområdet Skiftesvik på Askøy utenfor Bergen.  

Volvo Penta åpner delebutikk på nettet

Volvo Penta legger nå vel 60.000 deler og tilbehørsartikler med tilhørende sprengskisser ut i en avansert, ny nettbutikk.

Kartverket fornyer i sørlandsbyene

Statens kartverk gir nå ut et helt nytt havnekart for Grimstad - og i løpet av året blir også «nabokartet» over Arendal forbedret og utvidet. 

Stormen senket tre båter i Bodø

I løpet av helgen senket is og vind tre båter i  Bodø. Nå krever båtforeningen i Løpshavn Brygge at moloen forlenges og bygges inn.

Kystvakten reddet nedsnødd båt

Kystvakten trådde til da politiet i Hurum trengte hjelp til å redde en nedsnødd båt som skulle tas i arrest.

Måtte bruke lensepumpa

Sjøredningskorpset i Måløy måtte til med lensepumpe for å hindre nedsnødd båt i å synke.

En kulturskatt i vesterled

Snaue halvtimen med hurtigbåt utenfor araberhovedstaden Haugesund ligger øysamfunnet Røvær.

Båtliv på landet

Båtliv har vært på kanalbåtferie på den franske landsbygda. Vi kjørte sakte fra landsby til landsby, under alléer av platantrær og paraplyfuruer, og gjennom landskap med vinranker og solsikker.

På tur: Pasvikelva - Med patruljebåt i grenseland

Patruljebåten med norske grensejegere har godkjenning fra Kreml til å krenke grensen i 30 knop.

Blant hval, havørn & herlige havner

Båtliv la seg i kjølvannet til gamle vikingkonger, sjørøvere og tyske ubåtkapteiner. I fem dager dro vi på kryss og tvers mellom øyrikene Hitra, Frøya og Smøla. Et fantastisk stykke Norge hvor naturen blender i all sin velde og folk er mektig stolte av sin kystkultur.

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om båtlivet helt gratis på mail to ganger i uka.

Søk

Gå til toppen