Søk i arkivet

Båtliv

Statsbudsjettet: HK-avgiften indeksreguleres

Særavgiften på båtmotorer, den såkalte hk-avgiften blir kun indeksregulert i forslaget til statsbudsjett som ble fremlagt i dag.

Ubetinget fengsel for båtfyll

En full sunnfjording som en sommernatt i 2007 kjørte båt inn på havnen i Florø er dømt til 24 dagers ubetinget fengsel.

I morgen starter hummerfisket

Er alt klart for årets skalldyrfest? I morgen klokken 08.00 starter den lovlige hummersesongen, og da må både fritidfiskere og profesjonelle ha pugget  det nye regelverket som styrer jakten på delikatessene.

Skjærgårdsparadiset glapp for Grimstad kommune

Eiendommen Donkjølen i Grimstad-skjærgården ble solgt i går ettermiddag. Grimstad kommune hadde lagt inn et bud på 6.1 millioner kroner slik at eiendommen kunne sikres for allmennheten, men en ny interessent høynet budet med 800.000 og fikk tilslaget.

Heftig brannbåt på vei til Oslo

Oslos nye, raske brannbåt gjennomgår nå sjøprøver ved verftet Nordland og er snart på vei til hovedstaden for planlagt levering til brannvesenet i neste uke.

Færre båtuhell så langt i 2008

Foreløpige tall fra forsikringsselskapene Gjensidige og If viser en nedgang på hele 30 prosent i erstatningsutbetalingene i 2008 sammenlignet med fjoråret. Dette kan skyldes både mindre båtbruk og ikke minst langt dyrere diesel.

Kjeltringer gjorde rent bord - tross nattevakt

I løpet av helgen ble Arna Motorbåtlag i Arna ved Bergen utsatt for 20-25 båtinnbrudd - til tross for at marinaen på Festtangen var låst og bevoktet.

14 000 liter olje havnet på fjorden

Det er nå klart at et større oljeutslipp i Oslofjorden forrige uke skyldtes lekkasje fra en tank ved Statoils smøreoljefabrikk på Fagerstrand.

Pansrede delikatesser

Krabbene er på denne tiden av året proppet med mat. Her er råd om fangst og tilbereding av de pansrede delikatessene.

Miljøproblem blir havneidyll

Gamle synder i form av forurenset mudder og andre miljøfarlige bunnsedimenter fra Sandvikselva er råstoffet i byggingen av den nye promenaden og gjestehavnen på Kadettangen.

Ønsker forbud mot fiske av småtorsk

Havforskere foreslår et forbud mot fritidsfiske av torsk under 36 centimeter.

Nytenkende norsk daycruiser

Skibsplast 660DC er ingen racer, men den noe uvanlige daycruiseren er en fryd å kjøre.

Bærer navnet med verdighet

Nordkappbåtene har lånt navnet fra et av Norges mest berømte utkikkspunkt. Når vi stod til rors ut mot Skagerrak i nesten tre meter høye bølger følte vi at ”Vitessen” bar navnet sitt med verdighet.

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om båtlivet helt gratis på mail to ganger i uka.

Søk

Gå til toppen