Søk i arkivet

Båtliv

Oljesølet: Kreppa åpner i kveld

Den travle seilingsleden Kreppa ved Kragerø blir åpnet for småbåter i to timer i kveld, og skal etter planen også åpnes igjen i morgen klokken 08.30.

Oljesølet: Gratis vask av småbåter

Det blir nå opprettet en ordning for gratis vask av småbåter som har blitt tilgriset etter oljekatastrofen på sør-østlandet.

Oljesølet: Småbåteiere tar seg til rette

Innesperrede eller utestengte båteiere tar saken i egne hender og bryter koblingene mellom oljelensene som er lagt ut i skjærgården på Sør- og Østlandet.

Oljesølet: Havaristen oppretter skadekontakt

Har du fått skader på båt, kai, bruk og tauverk etter «Full City»-havariet? Nå offentliggjør Kystverket kontaktinformasjon for fremming av erstatningskrav.

Koster fra et fugleperspektiv

Kosterfestivalen er godt i gang, og et av de populære innslagene er Genialteaterns daglige barneforestilling om det å betrakte menneskene fra oven.

I full plan over målstreken

«Sjelefred» klarte ikke å slå sin egen vinnertid fra i fjor. Det var heller ikke målet til den stygge koggen med monstermotoren, som likevel var suveren under koggregattaen i Kragerø.

Frihet med båt og henger

Med liten båt og henger får man frihet og vannfølelse man knapt kan drømme om sammenlignet med båtlivet på sjøen. Se vår bildespesial.

Emil besøker Daftø

Tradisjonen tro måtte vi besøke Daftø Feriesenters barneteater utenfor Strømstad. Norske og svenske skuespillere i skjønn forening  gir i år liv til Emil i Lønneberga.

Gutt savnet etter båtbrann

En gutt i treårsalderen er savnet etter en båtbrann på Frøya i Sør-Trøndelag.

Stort besøk i Stavanger

Da vi ankom Stavanger med vår sommerturné-båt var ostinderfareren «Göteborg» på besøk. Plass til mindre båtgjester var det derimot smått med.

Dugg og morgenstemning ut fra Egersund

Tidlig på morgenen reiste vi fra Egersund til Stavanger med reportasjebåten. Vi får postkortstemning på vei ut fjorden.

Bor i båten og passer på gjestehavnen

Anita Neshavn og Bjørn T. Husby bor i seilbåten for sjuene år på rad i gjestehavna i Egersund. Om vinteren passer han på opplagsbåtene som ligger i den isfrie havnen, men om tre år settes kursen mot varmere strøk.

Polar 22 med el-motor

I Mandal treffer vi Tor Oftebro som tar oss med til lokalene der første modell av Polar 22 med el-motor blir klargjort.

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om båtlivet helt gratis på mail to ganger i uka.

Søk

Gå til toppen