Søk i arkivet

Båtliv

Mot oppgradering for gjestehavna i Kristiansand

I år ventes det om lag 4500 gjestedøgn i Kristiansand. Med ny fast molo kan antall gjestedøgn nesten dobles om noen år.

Flere drukningsulykker

Første halvår har det vært 20 prosent flere drukningsulykker sammenlignet med fjoråret.

Stappfulle gjestebrygger

For første gang under vår sommerturne har vi hatt problemer med å finne båtplass i gjestehavn. Vi har kommet til Kristiansand og fellesferien er i gang.

Glissent i havnene

I Kragerø er det flott badestrand i gjestehavnen, men regnet siler ned, og det er ledige gjesteplasser.

Kom i kostervals!

Den sagnomsuste melodien lever sitt eget liv. Hver tirsdag i juli kan du svinge deg til kostervalsen på Ekenäs hotell på KOSTER. Mer ekte kan det ikke bli!

Skipper, men ikke skuteløs

Vi snudde litt på flisa og gikk om bord i en svensk båt i en norsk havn.  Vi skjønte raskt at her hadde vi med en ordentlig skipper å gjøre.

Havna under slottsfjellet

Tønsberg har gjort en genistrek med plasseringen av sin splitter nye gjestehavn. Rett under slottsfjellet ligger den badet i både ny og gammel kultur.

Havna har fått ansiktsløfting

Gamle ærverdige Havna hotell og gjestehavn på Tjøme har gjennomgått en to års rehabilitering. Nå mangler bare vann i bassenget og noen nye dusjfasiliteter for båtfolket, så kommer vi springende med blomster.

Til verdens ende må man jo!

En herlig sjøreise fra øst til vest. Fra Skjønne Skjærhalden til Verdens Ende. Det høres langt ut, men er kortere enn du tror.

Nye båtplasser i Fredrikstad

To båtimportører har slått seg sammen for å lage ny marina sentralt i Fredrikstad. På sikt er det planer om 130 båtplasser, og de første av bryggene er nå på plass.

«Gjenåpner» badelandet ved Røyksundkanalen

Etter flere års forfall er badelandet ved Røyksundkanalen i Bømlo nå delvis gjenåpnet.

Sjekk badetemperaturene

Vi drar i gang den store badetemeperaturaksjonen på MMS. Send oss et bilde med kort informasjon om temeparturene der du er. Bruk nummer 2077 og emneord batliv. Legg gjerne til noen stikkord med hvor og tempen, eventuelt hvem som er på bildet.  

Lidenskapen gjorde han til forfatter

Familien har hatt saltvann i årene i generasjoner. Selv har han sommerjobbet som havnevert på Koster i mange år. Nå har unge Daniel Holm-Eriksson skrevet boken – En historisk reise over Kosterfjorden.

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om båtlivet helt gratis på mail to ganger i uka.

Søk

Gå til toppen