Søk i arkivet

Båtliv

Trailbare båter løser båtplasskøene

I følge Anders Svedberg på Västsvenska Turistrådet trengs 27 km nye brygger for å fjerne båtplasskøene. Og det er bare på vestkysten.

Kjøpe båt i utlandet? Still forberedt!

Vær godt forberedt hvis du vurderer å kjøpe båt i Europa.  Juridisk ekspert i Båtliv og Seilas gir gode råd til deg som skal kjøpe båt utenlands.

Surfebrett og kajakk med vannjet

Surfebrett og kajakk med bensinmotor og vannjet gir helt nye muligheter.

Ny småbåthavn i Øyeren

Til våren kan du seile fra Askim til Fetsund og Lillestrøm over den spennende innsjøen Øyeren.

Nyt vinteren med åre og brett

Har du et brett, en god våtdrakt og tilgang til isfritt vann, er det ingenting i veien for å ta en tur utpå fjorden nå.

Telemarkskanalen ruver i norsk historie

Utropt til en av verdens vakreste vannveier, og fyller i år 150 år. Telemarkskanalen er folkelig majestetisk, og arnestedet for mye av vår kulturarv. Uten kanalen ingen velstand. Uten telemarkingene: et fattigere stykke Norge.

I Åstol stoler folk på Gud

Sommerperlen Åstol er et av disse bohuslänske fiskeværene som har overlevd i skyggen av sosieteten, som likte seg bedre på naboøya Marstrand. Men idyll handler lite om sosial rang.

Læsø: En fredfylt perle

Alex sveiper rolig over havnebassenget med kikkert fra havnefogdens tårn. Vesterø havn ligger på øya Læsø, den nordligste danske øya. Innenfor den store og trygge moloen finner du en av de fredeligste og best organiserte havner sør for 60. breddegrad. Et reisemål å anbefale for halvfrosne «fjellaper» som ønsker en fredfylt båtferie i sol og varme.

Södra Usholmen

Södra Usholmen er familiens nye favoritthavn. Kanskje hadde skipperen vært her som ung matros rundt 1982?

Drømmehavner – finnes de?

Hvor finner du drømmehavnen? Vår kollega og Havneboka-forfatter Magne Klann kan mer om dette enn veldig mange. Her har han plukket ut 20 av sine egne favoritter. Til våren kommer et nytt bind av Havneboka, der han tar for seg strekningen fra svenskegrensen til Tistlarna og Skagen.

Compact Living

Vi ferierte i et par uker i Stockholmsskjærgården i en liten, åpen båt. Hver gang vi gjorde strandhogg, krøp hele familen på fem og en hund ut av båten. El-gitar, kjøleboks og kokeapparat ble båret inn på land, måltider tilberedt på stormkjøkken og inntatt på svaberget. Flere ganger når det nærmet seg kvelden, spurte mannskap på langt større fartøyer hvor vi hadde tenkt å sove til natten? – I båten, selvfølgelig!

Arnulfs fem favoritthavner

Den noble damen «Antares» bringer sitt single mannskap trygt frem mellom havner i Skandinavia. Skipper Arnulf opplever de mest fantastiske steder og folk som han lystelig beskriver i sine ukentlige blogger på batliv.com. Her forteller han deg om sine fem favoritthavner. Det er ikke bare i havn man opplever sterke saker. For et par uker siden så han et vakkert skue da en stor spekkhugger plutselig steg opp av vannet bare få meter fra båten. Det var utenfor Jæren.

Et stort livsverk skapte et lite paradis

Sol, sjø og spektakulær natur. De små Embiez-øyene er et paradis midt i virkeligheten. Alt er lagt til rette for å gi deres sjøfarende besøkende en opplevelse for livet, og den eksentriske spritkongen Paul Ricards ånd vil for alltid sveve over øyene som en mild mistral.

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om båtlivet helt gratis på mail to ganger i uka.

Søk

Gå til toppen