Søk i arkivet

Båtliv

Er det mye brennmaneter der du bor?

Ifølge Anders Jelmert fra Havforskningsinstituttet ser det ut til å bli mye brennmaneter i år som ifjor. Emmy (til venstre) og Kristin (til høyre) måtte sikte mellom to-tre i Kragerø igår, men det gikk greit. Hvordan er det på dine trakter? Legg inn kommentarer på havna.com.

Windy 31 Zonda: Moderne retro i toppklasse

Windy 31 Zonda er årets tørreste båtnyhet. Sjeldent prøvekjører vi båter med et så velutviklet skrog som denne norske daycruiseren til drøyt to millioner. Se film!

Fikk du ikke nok av Hurtigruta? Hva med Bastøyferja eller "Svelviksund"?

Om du synes den nordnorske naturen blir for vill eller om du vil slippe midnattsol i øynene og mannskor på kaia, da gir NRK.no deg Bastøferja. Fra Moss til Horten. Minutt for minutt.

Ingen bruktbåtmesse likevel

Den planlagte bruktbåtmessa etter Båter i sjøen er avlyst.

Hurtigruta o`yeah!

For en som driver med ”båtspotteing”, er NRK`s gigantsatsing på Hurtigruta en fantastisk reise i norsk båtliv. For resten av verdens befolkning, -en orgie i norsk nasjonalromantikk og vakre kystbilder.

Antares på blomstring i vakre Hardanger

-Skydekket gir tapt for sola og vi får en av de mest praktfulle opplevelser som Vestlandet kan by på i Rosendal, og med besøk og omvisning på baroniet i solskinn blir dette som å gå ut og inn av et nasjonalromantisk maleri, sier Arnulf!

Skal fjerne det meste

Ifølge reklamen skal HP7 ta både mose, jordslag og gummimerker, for å nevne noe. Hva er din erfaring med produktet og tilsvarende produkter? Del dem med leserne.

- Ikke kjør båt på Krøderen

Flomstore vassdrag gir nå farlige forhold for båtfolket.  

Skipper Arnulf måtte til Vestlandet for å finne sommeren

Antares og Arnulf tøffer videre på sin ferd langs vår gavmilde kyst. Først i Boknafjorden fant de sommeren på turen som til nå har vart litt over en måned og bragt dem til havner i tre land. Han er ikke alene om å være underveis. Harald Søvik seiler som vanlig 4 sommermåneder med kona i sin selvbygde og nydelig motor-trebåt. Han kommer bort til Antares og stikker en mobiltelefon i hånda mi. Jeg kjenner han ikke, så jeg stusser når har sier at det er en samtale til meg! Sjekk hvem det var som ringte.

Klosterboats vant leveranse til Kystverket

Kystverket har valgt Kloster Patrol P32 som ”lettbåter” til større moderfartøy.

Reddet tjuver i havsnød

Ålesund-mannen fortvilte da den veldholdte seilbåten forsvant fra hjemmehavnen. Men historien fikk en lykkelig slutt - takket være Redningsselskapet og en regionavis.

Nei til nye septikregler

Kongelig Norsk Båtforbund (KNBF) vil ikke ha nye regler for tømming av septiktanken på sjøen fra fritidsbåter.

Sonen avgjør bryggeplanene

I mars i år kom nye sentrale retningslinjer for hvor man kan bygge i strandsonen. Landet er nå delt opp i tre soner med ulike regler for utbygging.

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om båtlivet helt gratis på mail to ganger i uka.

Søk

Gå til toppen