Søk i arkivet

Båtliv

Møtestedet Skudeneshavn

Skudeneshavn er den eneste «sørlandsbyen» på Vestlandet. Og det er ikke uten grunn at byen er utrolig populær blant båtfolk. Dette er både en fin nattehavn for alle som er på gjennomreise og et møtested der mange gjerne blir liggende noen dager.

Grandios somlefart gjennom Rogaland

Trawler-livet er uvant for en som er vant til høyere hastigheter. Men det fullt mulig å bli grundig bortskjemt når man er på høysommertur på en Clipper 36 Sedan i frodige Rogaland.   

På svai i «Vestkystparken»

I samarbeid med Kongelig Norsk Båtforbund har Bergen og Omland Friluftsråd (BOF) startet utlegging av svaibøyer i populære uthavner vestpå.  

God fiskesommer med god samvittighet

Nå er det høysesong for alle typer fritidsfiske. I alle fall nesten.  

En kjærlighetserklæring til Nord-Norge!

Vi er ved veis ende. Vi har logget 260 nautiske mil langs den vakreste båtruta du kan tenke deg. Vi dro ut med NRK`s Hurtigrute-sendinger friskt i minne, og et mer verdig punktum enn å seile sammen med ”Nordlys” inn Tromsø-sundet kunne vi ikke fått. Takk Nord-Norge!

Russiske rikinger banker på

Norskekysten er  heldigvis tilgjengelig for både kong Salomo og Jørgen Hattemaker, men det er viktig å huske at Jørgen er den viktigste bæreren av kystkulturen vår!

Full gass for racere og sniler

Flostaregattaen er ikke som andre båtrace. Her konkurrerer man med det fartøyet man har, enten det er en rib, jolle, racing-båt eller sjekte.

Havets gull fant vi på Sommarøya

Sommertemperaturene holder seg borte fra Sommarøya. Men den som leter finner både ”Havgull” og en spradende Diamantfasan på denne overvakre plass på 70 grader nord.

Hellige, herlige , helvetes nordnorge!

Å være på langtur med båt kystlangs, handler ikke bare om landligge og møter med interessante og engasjerte mennesker. Det handler også om transportetapper hvor du nyter den fantastiske naturen du omgir deg med. Nord-Norge byr på det aller mest spektakulære i så måte.

Hamsuns fengslende fortid og nåtid

Han er en av Norges mest berømte forfattere både nasjonalt og internasjonalt. Utskjelt og forgudet, omtalt og avvist. Fengslende og fengslet. Vi vandrer på gjengrodde stier i Hamsuns rike og pendler mellom gammel og ny tid.

En strandet svolværing i Hamsuns rike

Ytterst i Hamsuns rike ligger vakre Tranøy. Her bor det 38 sjeler med til sammen syv skjenkebevillinger. Sånt blir det ekstra mye hygge av.

Vestlandet venter!

Båtlivs neste «sommerpatrulje» starter i morgen. Denne gangen går turen fra Stavanger til Bergen.  

Da "fisketur" fikk en helt ny mening

Båtlivs sommertur går videre fra et Landegode dynket i midnattssol, over Vestfjorden i stilla, til en fisketur som har gitt unger oppvokst på Østlandet et minne for livet. Ja, vi fedrene er ganske satt ut vi også.

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om båtlivet helt gratis på mail to ganger i uka.

Søk

Gå til toppen