Søk i arkivet

Båtliv

Skagerrakkystens vakreste havner

Vår kyst er sjenerøst bestrødd med øyer, holmer og skjær. Dette gjør båtlivet i Norge og Skandinavia til en drøm for båtfolk. I mylderet av herlige turmål har vi valgt ut 12 havner for sommerens eventyr. Utvalget er spesielt tilpasset motorbåtfolket – flere av dem er for grunne for seilbåter.

Litterær landlov

Båt uten køyeplass gir oss en god unnskyldning til overnatting ved porten til Lyngør. Vi har besøkt et hotell med litterære opplevelser.

Topp service i Helgøysund

Eieren av Helgøysund marina i Ryfylke tar aldri helgefri i sesongen. Til gjengjeld ble havnen kåret til beste og nest beste gjestehavn i 2008 og 2009.

På båttur i Iraks sumper

Per Steffensen har vært på kulturreise til sivilisasjonens vugge mellom elvene Eufrat og Tigris, i det nå krigsherjede Irak. Han kjørte båt gjennom sumplandet, og fikk seg en tur om bord i luksusyachten til avdøde Saddam Hussein. Bli med på en helt annerledes båttur.

Trangere om plassen på land

Vinterlagringsmulighetene for båten er mange, fra det helt enkle med innpakking i presenning på en parkeringsplass til innendørs båthotell med luftgjennomstrømming og temperaturjustering. Ønsker du å velge fritt, bør du være tidlig ute!

SOMMEREN 2013: Båtliv Live

Båtliv sendte live nett-TV i tre uker fra kysten i juli, og inviterte gjester om bord til båtprat på akterdekket hver kveld. Bli med og gjenopplev drømmesommeren 2013 i vår billedkavalkade fra sommerens tokt fra Oslo til Kristiansand.

Vill, vakker & uberegnelig

«Den lunefulle damen i havgapet» kalles hun gjerne på folkemunne. Farvannet rundt Norges nest største øy byr på spennende natur, idylliske gjestehavner og morsomme aktiviteter for liten og stor.

Stedet tyskerne ikke ville brenne

Når du kommer til Havnnes handelssted i Lyngen, går du rett inn i den gamle kystkulturen. Den hvitmalte bygda beskrives flere steder som et av landets vakreste og mest verdifulle handelssteder. Selv Ikke tyskerne hadde hjerte til å brenne Havnnes under evakueringen i 1944.

Båthavner maltraktert av uvær

Ingen personer ble skadet, men mange båter fikk mye bank da stormen slo til på Os i Hordaland i natt.

Julestemning i Leangbukta

Vintervakkert i Norges største lystbåthavn.

12 båter i full fyr i Søgne

Fædrelandsvennen melder at et båtopplag i Søgne stod i full fyr i morges.

Paris padler

I dag var det padlekonkurranse på brett med 200 deltagere gjennom Paris sentrum.

Planlegger kunstig øy i Osloforden

Nei, det er ingen alt for tidlig aprilspøk: Oslo havn vil bygge en kunstig øy ved Storeflu i Bunnefjorden.

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om båtlivet helt gratis på mail to ganger i uka.

Søk

Gå til toppen