Søk i arkivet

Båtliv

Oddekalv aksjonerer mot slamdumping

Kurt Oddekalv og fem andre fra Norges Miljøvernforbun tok seg i morgentimene i dag om bord i lekteren som tar opp slam fra havnebassenget i indre Oslo havn.

Havneguidene – praktisk håndbok for båtfolket

Aldri har så mange havner vært presentert i et kartverk. Nå kan du ta et dypdykk i nesten 500 havner kysten rundt fra Koster til Lindesnes.

Mødre bordet lekter

22 kvinner, som ifølge en pressemelding alle er mødre, entret tirsdag formiddag lekteren som deponerer giftig slam fra havnebassenget i Bjørvika i Oslo utenfor Malmøya. Mødrene krever at miljøvernministeren stanser den omstridte deponeringen.

Oljesølet rammer store områder

Oljeskadede fugler er spredd over et stort område fra Hvaler til Færder, og oljeutslippet er observert i Glommas hovedløp, på Øra, i Løperen, utenfor Hvaler og i Vesterelven.

Det blir nye brygger i Halden

Halden bygger nye brygger uavhengig av kostnadssprekk på eksisterende prosjekter.

Turistbåt tatt av isflak

Den 9.februar fikk båten «Pællern» et stort isflak rett i skutesiden. Båteieren mener uhellet skyldtes isbrytervirksomhet i nærheten, og vurderer nå å gå rettens vei for å få dekket reparasjonskostnadene.

Sinte mødre med åpent brev til Bjønøy

To sinte mødre slår nå tilbake mot kritikken fra Naturvernforbundet og miljøverndepartementet gjennom et åpent brev til miljøvernminister Helen Bjørnøy. Her er brevet i sin helhet:

Miljøorganisasjoner ut mot miljøaktivister

De store miljøorganisasjonene går nå ut mot aksjonistene som protesterer mot dumpingen ved Malmøykalven. «Tre menn med en seilbåt», sier Naturvernforbundet om Stiftelsen Neptun, skriver Dagsavisen.

Aksjonister fikk 250.000 av Stordalen

Aksjonistene som tirsdag bordet  lekteren som graver opp slam i Oslo havnebasseng får økonomisk støtte av investor Petter Stordalen.

Aksjonen fortsetter: <br>- Politiet fjernet fire fra lekter

Fire aktivister fra Stopp Giftdumpingen i Oslofjorden ble tirsdag kveld fjernet av politiet etter at de hadde lenket seg fast i  lekteren som skulle frakte slammet til dumpingplassen. 

Lillesand fornyer gjestehavna

 Lillesand kan endelig få en ny og bedre gjestehavn å tilby båtturistene. Den midlertidige nye havna kan være klar 15. juni, skriver Fædrelandsvennen.

Aksjonerer mot giftdumping – lekter bordet i morges

 Aksjonister fra Stopp Giftdumpingen i Oslofjorden bordet klokken 05.00 lekteren som skal pumpe giftslam til bunnen av Oslofjorden, skriver TV2Nettavisen. Politet er varslet om aksjonen, men vil foreløpig ikke gripe inn. De har ingen båt tilgjengelig.

Båtfører stakk av fra redningsaksjon

Da båtføreren oppdaget at redningshelikopter og redingsskøyte var på vei for å redde ham selv, stakk han av.

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om båtlivet helt gratis på mail to ganger i uka.

Søk

Gå til toppen