Søk i arkivet

Båtliv

Der kongen vinker velkommen

Selveste gamlekongen vinker oss til kai i Skjerjehamn.

Solgløtt på Fedje

Båtliv tester en Marex Scandinavia på Vestlandet. I dag gikk turen fra Bergen til Fedje - og vi fikk til og med en smak av solen!

Nytt fokus på Trebåtfestivalen

I år skal det igjen bli fokus på trebåter og kvalitet i Risør, lover arrangøren.

Svenskekystens mange perler

Strømstad, Resø, Havstensund, Grebbestad, Tanum Strand, Fjellbacka. Som perler på en snor ligger drømmestedene ned over den vestsvenske kysten.

Rektor fortvilet over feilprodusert snekke

”Skoleskipet” sank på tre meters dyp. Bærum Plast har konstatert at snekka fra Askeladden var feilkonstruert, og produsenten sier de er villige til å betale for eventuelle utbedringer av skroget.

Historien om Windy

- Vi skal bygge dyrere og enda mer luksuriøse båter. Det er der kjøperne finnes og det blir enda flere mennesker i verden med mye penger, sa Hugo Vold – en av grunnleggerne av Windy. Se bildespesial av Windybåtene gjennom historien.

Kongeåpning for ny kanal

Dagen i dag er historisk for båtfolket. Spangereidkanalen er offisiell åpnet. Tilstede under åpningen var kongelige fra seks ulike kongehus. 

Bra i nord og fortsatt ustabilt i sør

Det blir mye vær og uvær de neste dagene i hele landet. Det beste været finner vi fortsatt helt i Nord. I Midt-Norge og på Vestlandet er utsiktene bedre enn på Sør- og Østlandet i følge værtjenester både i Norge og Danmark.

Flere båter tross høljregn

På tros av at regnet plasker ned over store deler av Sør-Norge og  langs svenskekysten fortsetter havnene og fylles opp av forventningsfulle nordmenn i båt.

Historien om Askeladden

Henrik J. Askviks Sønner AS er et av Norges mest tradisjonsrike båtbyggerier. Fra starten i 1911 og frem til våren 2007 har over 95.000 båter forlatt det kjente båtbyggeriet. Gjennom alle disse årene har man opplevd gullår og kriser. Stor bildespesial av Askeladden gjennom årene.

Kongefølget i sjalupper gjennom Blindleia

I forbindelse med Dronning Sonjas 70-årsfeiring, skal det kongelige følge gjennom hele Blindleia i fem sjalupper. Politiet stenger leia flere steder når følget passerer.

Se opp for fotgjengere

Når gangbrua i Tønsberg går opp for båttrafikken er det ikke alltid fotgjengerne stopper for rødt lys.

Kulturelt påfyll over båtripa

Behøver du kulturelt påfyll og er på vei mot svenskekysten. Her er noen av de tingene du kan gjøre de nærmeste dagene.

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om båtlivet helt gratis på mail to ganger i uka.

Søk

Gå til toppen