Søk i arkivet

Båtliv

En oase i frøskogen

Fröskog Lantcafe ligger som en ukjent oase innerst i det fiskerike vannet Ärrsjön. Her har tyske Tanja Mueller gjort om den gamle grendeskolen til et sted for farende fanter som ferdes både til lands og til vanns.

En sjøreise over land

Har du kjørt akvedukten ved Håverud sluser i Dalsland, opplever du at svensk ingeniørkunst har vært i stand til å gjøre det mulige ut av det umulige.

Himmelrike på jord!

”Himlen.... redan på jorden! Vi har kjørt 10 sluser og beveget oss fra verdens vakreste villmark i Østre Silen til Baldersnes Herregård I Dals Långed. Kontrastene er enorme langs Dalslands kanaler.

Røkt fisk og en grovis på veien

Tore Adolfsson er en legendarisk bestyrer på Krokfors sluser. Ikke bare for sin rekord med 4000 besøkende på en sesong, men også for sin hjemmerøkte røye.

”Lars Monsen Expedition”

Båtliv fosser frem blant villvetter og gærne cowboyer fra Hobøl. I ett år har de planlagt ekspeditionen som går i Monsens ånd, og gutta er mektig stolte av gjeddeoppskrifta de fikk på mail fra ekspedisjonens høye beskytter.

I Ronjas rike

Båtliv har startet på sin sommerekspedisjon gjennom den svenske villmarken. I en uke skal vi utforske Dalslands kanal og tilstøtende sjøer. Allerede første dagen holdt vi på kjøre oss bort i all idyllen.

Stopover på Bolga

Med 200 holmer og skjær og ikke én eneste turist-rorbu er Bolga et paradis for båtfolk som setter ekstraordinære naturopplevelser høyere enn overfylte havner med restauranter og bråkete natteliv.

– Dette er livet!

I Langesund kan du legge til og bade i 31 graders vann, hele året. Fra neste år blir trolig anlegget mer tilgjengelig for båtfolket.

Den forbikjørte idyllen

Tilfeldig kjørte vi innom Brevik, slik noen andre har gjort, for så å oppdage den idylliske Telemarksbyen.

Gjestehavn med gode turmuligheter

Havna på Tjøme har 120 gjesteplasser og byr på gode turmuligheter.

Tønsberg gjestehavn før fornyelsen

Norges eldste by får neste år landets mest moderne gjestehavn. Vi har besøkt Tønsberg gjestehavn før fornyelsen, se vår bildespesial.

Paradisøy ved Bolærne

En passe stor båt, en grill og god mat – mer skal ikke til for å nyte sommeren på sitt ypperste. Vi har besøkt Ramsholmen utenfor Nøtterøy.

Makrell, vin og sommer

For mange er nystekt makrell selve sommeren. Da er det et godt tegn at både makrellen og makrellvinen er kommet.

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om båtlivet helt gratis på mail to ganger i uka.

Søk

Gå til toppen