Søk i arkivet

Båtliv

Dyr promille i mikroskopisk båt

En 51-åring som fikk trøbbel med store bølger i sin ni fots jolle med en firehester på hekken må betale dyrt for miseren. Han hadde en promille på 1.03, og boten ble 10.000 kroner.

Maritime dager i Vollen

Helgen 25-26. oktober vil det være maritime dager i Vollen Marina i Asker.

Helårsåpent for båtfolket i Vollen

Sjøsenteret på Vollen vil holde helårsåpent for båtfolket seks dager i uken. Bensin, diesel, enkel kafemat og maritimt utstyr står på menyen.

Statsbudsjettet: Fortsatt mulig å fylle farget diesel

Regjeringen vil ikke fjerne dagens ordning med muligheter for å fylle billigere «landbruksdiesel» på fritidsbåter.

Statsbudsjettet: Båter får ikke lettelser i nytt arveavgiftssystem

Arveoppgjør av motorkjøretøyer som biler, MC, mopeder og snøskutere vil i mange tilfelle bli lettere å håndtere som følge av forslaget til statsbudsjett - men lettelsene gjelder ikke båter.

Statsbudsjettet: HK-avgiften indeksreguleres

Særavgiften på båtmotorer, den såkalte hk-avgiften blir kun indeksregulert i forslaget til statsbudsjett som ble fremlagt i dag.

Ubetinget fengsel for båtfyll

En full sunnfjording som en sommernatt i 2007 kjørte båt inn på havnen i Florø er dømt til 24 dagers ubetinget fengsel.

I morgen starter hummerfisket

Er alt klart for årets skalldyrfest? I morgen klokken 08.00 starter den lovlige hummersesongen, og da må både fritidfiskere og profesjonelle ha pugget  det nye regelverket som styrer jakten på delikatessene.

Skjærgårdsparadiset glapp for Grimstad kommune

Eiendommen Donkjølen i Grimstad-skjærgården ble solgt i går ettermiddag. Grimstad kommune hadde lagt inn et bud på 6.1 millioner kroner slik at eiendommen kunne sikres for allmennheten, men en ny interessent høynet budet med 800.000 og fikk tilslaget.

Heftig brannbåt på vei til Oslo

Oslos nye, raske brannbåt gjennomgår nå sjøprøver ved verftet Nordland og er snart på vei til hovedstaden for planlagt levering til brannvesenet i neste uke.

Færre båtuhell så langt i 2008

Foreløpige tall fra forsikringsselskapene Gjensidige og If viser en nedgang på hele 30 prosent i erstatningsutbetalingene i 2008 sammenlignet med fjoråret. Dette kan skyldes både mindre båtbruk og ikke minst langt dyrere diesel.

Kjeltringer gjorde rent bord - tross nattevakt

I løpet av helgen ble Arna Motorbåtlag i Arna ved Bergen utsatt for 20-25 båtinnbrudd - til tross for at marinaen på Festtangen var låst og bevoktet.

14 000 liter olje havnet på fjorden

Det er nå klart at et større oljeutslipp i Oslofjorden forrige uke skyldtes lekkasje fra en tank ved Statoils smøreoljefabrikk på Fagerstrand.

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om båtlivet helt gratis på mail to ganger i uka.

Søk

Gå til toppen