Søk i arkivet

Båtliv

Obligatorisk båtførerbevis fra nyttår

Etter mye forvirring og mange utsettelser jobber nå Næringsdepartementet med sluttutformingen av lovforslaget om obligatorisk båtførerbevis.

Mindre fart og fyll

Under årets sommer har det ikke vært noen alvorlige ulykker på Hvaler. Politiet forklarer den positive trenden med offensivt politiarbeide.

Statsbudsjettet: Regjeringen svekker tryggheten til sjøs

Generalsekretær Øyvind Stene i Redningsselskapet er fortørnet over forslaget til statsbudsjett. Han mener regjeringen svekker tryggheten til sjøs.

På tide å planlegge kongelig hyggetur?

Mens finanskrisen raser og båtbransjen skjelver er det på sin plass å minne om at vi fortsatt kan planlegge hyggelige båtturer, både i høst og til neste år. Og da kan vi tipse om at et nytt skjærgårdsparadis nå er gjort tilgjengelig for båtfolk på vestlandet.

Dyr promille i mikroskopisk båt

En 51-åring som fikk trøbbel med store bølger i sin ni fots jolle med en firehester på hekken må betale dyrt for miseren. Han hadde en promille på 1.03, og boten ble 10.000 kroner.

Maritime dager i Vollen

Helgen 25-26. oktober vil det være maritime dager i Vollen Marina i Asker.

Helårsåpent for båtfolket i Vollen

Sjøsenteret på Vollen vil holde helårsåpent for båtfolket seks dager i uken. Bensin, diesel, enkel kafemat og maritimt utstyr står på menyen.

Statsbudsjettet: Fortsatt mulig å fylle farget diesel

Regjeringen vil ikke fjerne dagens ordning med muligheter for å fylle billigere «landbruksdiesel» på fritidsbåter.

Statsbudsjettet: Båter får ikke lettelser i nytt arveavgiftssystem

Arveoppgjør av motorkjøretøyer som biler, MC, mopeder og snøskutere vil i mange tilfelle bli lettere å håndtere som følge av forslaget til statsbudsjett - men lettelsene gjelder ikke båter.

Statsbudsjettet: HK-avgiften indeksreguleres

Særavgiften på båtmotorer, den såkalte hk-avgiften blir kun indeksregulert i forslaget til statsbudsjett som ble fremlagt i dag.

Ubetinget fengsel for båtfyll

En full sunnfjording som en sommernatt i 2007 kjørte båt inn på havnen i Florø er dømt til 24 dagers ubetinget fengsel.

I morgen starter hummerfisket

Er alt klart for årets skalldyrfest? I morgen klokken 08.00 starter den lovlige hummersesongen, og da må både fritidfiskere og profesjonelle ha pugget  det nye regelverket som styrer jakten på delikatessene.

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om båtlivet helt gratis på mail to ganger i uka.

Søk

Gå til toppen