Søk i arkivet

Båtliv

Båtfolket digget Bieber

Hundrevis av småbåter samlet seg onsdag kveld foran operahuset i Oslo. Alle båtene var fylt til randen av små og store Bieber-fans som hylte  baby, baby.

Kontroll på strømmen

Moderne båter er fylt opp av elektronikk som tapper batteriet. En strømmåler gir verdifull informasjon, men er ikke helt nøyaktige. Her er mine erfaringer med Nasa BM-1.

Kryssarklubbens protest mot utslippsforbud

Beslutningen i Sverige om å forby alt utslipp fra båttoaletter i svenske farvann fra 2015 har vakt stor oppsikt og mange protester. Svenska Kryssarklubben har flere alvorlige innvendinger.

Hjuldamper på Gøta Kanal

Det er ikke bare på Mjøsa du kan seile med en gammel hjuldamper. Nå kan svenskene invitere til nostalgisk turer med en nybygget kopi av et fartøy som sank på Vättern en mørk natt i 1856.

Unngå en flått-sommer

Slik forbereder du deg mot den lumske blodsugeren som vil stifte bekjentskap med mange båtfolk i sommer.

Garanter båtplass i Tanumstrand

Det kan være trangt om båtplassene langs skjærgården i sommersesongen, men nå kan du ta bestille båtplassen på forhånd.

Syv båter beskutt

Båter ble ramponert av skudd utenfor Narvik.

Vil du bli svensk TV-kjendis?

Strix Television vil i sommer spille inn en TV-serie om det gode liv på og ved Göta kanal, og søker personer som vil være med.

Solen lyser igjen over Gamvik

Gamvik er stedet gud glemte, men aldri riktig forlot. Nå er det ny optimisme i den lille kommunen som får drahjelp fra Islandske fiskerfamilier.

Et isbad ved reisens slutt

 Vi holdt ord. Det ble isbading i Kirkenes. Mange spøkefulle kommentarer fikk vi også fra folk som fulgte oss på Havna LIVE. At man for eksempel kunne måle temeraturen i millimeter i stedet for centimeter. Ja da, vi vet!  

Kvikksølv i torsken

Gravide og ammende advarers mot å spise torsk fisket i områdene rundt Jomfruland og Kragerø.

Bygda med det store hjerte

Bergsfjord i Loppa kommune har alt man trenger for et godt liv. Folk, hus, fisk, slipp og vakker natur. Et av målene er ny gjestehavn så flere fritidsbåtfolk finner veien til bygda mellom de høye fjellene.

Satser på luksus fra USA

Denne båten har seks lag med klarlakk. Amerikanske Marquis blir tilgjengelig i Norge i sommer. Se bilder og film av norgesnyheten.

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om båtlivet helt gratis på mail to ganger i uka.

Søk

Gå til toppen