Søk i arkivet

Båtliv

Det blir nye brygger i Halden

Halden bygger nye brygger uavhengig av kostnadssprekk på eksisterende prosjekter.

Turistbåt tatt av isflak

Den 9.februar fikk båten «Pællern» et stort isflak rett i skutesiden. Båteieren mener uhellet skyldtes isbrytervirksomhet i nærheten, og vurderer nå å gå rettens vei for å få dekket reparasjonskostnadene.

Sinte mødre med åpent brev til Bjønøy

To sinte mødre slår nå tilbake mot kritikken fra Naturvernforbundet og miljøverndepartementet gjennom et åpent brev til miljøvernminister Helen Bjørnøy. Her er brevet i sin helhet:

Miljøorganisasjoner ut mot miljøaktivister

De store miljøorganisasjonene går nå ut mot aksjonistene som protesterer mot dumpingen ved Malmøykalven. «Tre menn med en seilbåt», sier Naturvernforbundet om Stiftelsen Neptun, skriver Dagsavisen.

Aksjonister fikk 250.000 av Stordalen

Aksjonistene som tirsdag bordet  lekteren som graver opp slam i Oslo havnebasseng får økonomisk støtte av investor Petter Stordalen.

Aksjonen fortsetter: <br>- Politiet fjernet fire fra lekter

Fire aktivister fra Stopp Giftdumpingen i Oslofjorden ble tirsdag kveld fjernet av politiet etter at de hadde lenket seg fast i  lekteren som skulle frakte slammet til dumpingplassen. 

Lillesand fornyer gjestehavna

 Lillesand kan endelig få en ny og bedre gjestehavn å tilby båtturistene. Den midlertidige nye havna kan være klar 15. juni, skriver Fædrelandsvennen.

Aksjonerer mot giftdumping – lekter bordet i morges

 Aksjonister fra Stopp Giftdumpingen i Oslofjorden bordet klokken 05.00 lekteren som skal pumpe giftslam til bunnen av Oslofjorden, skriver TV2Nettavisen. Politet er varslet om aksjonen, men vil foreløpig ikke gripe inn. De har ingen båt tilgjengelig.

Båtfører stakk av fra redningsaksjon

Da båtføreren oppdaget at redningshelikopter og redingsskøyte var på vei for å redde ham selv, stakk han av.

Østfold-toller skjønte ikke trøndersk

Tollerne på Svinesund mente mannen fra trønderlag prøvdeå smugle båt med motor inn i landet. Trønderen mente tollerne ikke forstod trøndersk. Og trønderen vant i retten.

Båtturismen i Sverige økte med 13 prosent

Totalt ble det registret 1.587.666 overnatting i svenske gjestehavner i løpet av sommer 2005. Andelen utenlandske gjester økte med 13 prosent sammenlignet med 2004.

Husbåt blir lov igjen

Fylkesmannen i Oslo og Akershus har satt vedtak i Bærum Kommune til side og tillatt husbåter å ankre opp i skjærgården. Feil rettsanvendelse og manglende skjønnsutøvelse ligger til grunn for Fylkesmannens beslutning.

Havnevesenet tar tilbake drift av småbåthavn

Etterlengre tids uenighet om driften av fritidsbåthavnen i Åsgårstrand, overtar nå havnevesenet hele anlegget, skriver Tønsbergs Blad.

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om båtlivet helt gratis på mail to ganger i uka.

Søk

Gå til toppen