Søk i arkivet

Båtliv

Heftig brannbåt på vei til Oslo

Oslos nye, raske brannbåt gjennomgår nå sjøprøver ved verftet Nordland og er snart på vei til hovedstaden for planlagt levering til brannvesenet i neste uke.

Færre båtuhell så langt i 2008

Foreløpige tall fra forsikringsselskapene Gjensidige og If viser en nedgang på hele 30 prosent i erstatningsutbetalingene i 2008 sammenlignet med fjoråret. Dette kan skyldes både mindre båtbruk og ikke minst langt dyrere diesel.

Kjeltringer gjorde rent bord - tross nattevakt

I løpet av helgen ble Arna Motorbåtlag i Arna ved Bergen utsatt for 20-25 båtinnbrudd - til tross for at marinaen på Festtangen var låst og bevoktet.

14 000 liter olje havnet på fjorden

Det er nå klart at et større oljeutslipp i Oslofjorden forrige uke skyldtes lekkasje fra en tank ved Statoils smøreoljefabrikk på Fagerstrand.

Pansrede delikatesser

Krabbene er på denne tiden av året proppet med mat. Her er råd om fangst og tilbereding av de pansrede delikatessene.

Miljøproblem blir havneidyll

Gamle synder i form av forurenset mudder og andre miljøfarlige bunnsedimenter fra Sandvikselva er råstoffet i byggingen av den nye promenaden og gjestehavnen på Kadettangen.

Ønsker forbud mot fiske av småtorsk

Havforskere foreslår et forbud mot fritidsfiske av torsk under 36 centimeter.

Nytenkende norsk daycruiser

Skibsplast 660DC er ingen racer, men den noe uvanlige daycruiseren er en fryd å kjøre.

Bærer navnet med verdighet

Nordkappbåtene har lånt navnet fra et av Norges mest berømte utkikkspunkt. Når vi stod til rors ut mot Skagerrak i nesten tre meter høye bølger følte vi at ”Vitessen” bar navnet sitt med verdighet.

Byens vekter reddet Kronprinsparets båt

FOTO: Aust-Agder Blad Kronprinsparets private båt sank torsdag ved brygga på deres nye landstedet Flatholmen like ved Risør. Byens vekter ble vitne til forliset og reddet båten til land. I dag tidlig ble den løftet på land.

Nordsteam 2008 åpner i Stavanger

I dag, 6 august ønsker Stavanger velkommen et et stort antall historiske skip fra hele Norden. Nordsteam 2008 er i gang.

En oase i frøskogen

Fröskog Lantcafe ligger som en ukjent oase innerst i det fiskerike vannet Ärrsjön. Her har tyske Tanja Mueller gjort om den gamle grendeskolen til et sted for farende fanter som ferdes både til lands og til vanns.

En sjøreise over land

Har du kjørt akvedukten ved Håverud sluser i Dalsland, opplever du at svensk ingeniørkunst har vært i stand til å gjøre det mulige ut av det umulige.

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om båtlivet helt gratis på mail to ganger i uka.

Søk

Gå til toppen