Søk i arkivet

Båtliv

Et stort livsverk skapte et lite paradis

Sol, sjø og spektakulær natur. De små Embiez-øyene er et paradis midt i virkeligheten. Alt er lagt til rette for å gi deres sjøfarende besøkende en opplevelse for livet, og den eksentriske spritkongen Paul Ricards ånd vil for alltid sveve over øyene som en mild mistral.

Sæby i Danmark

– Vi har hatt mange flere norske båter enn danske, svenske og tyske her i sommer, forteller havnefogd birger Isaksen i Sæby, sør for Frederikshavn i Jylland. Fra Skagen og sørover ligger små havner som perler på en snor langs sandstrendene. Bli med Båtliv på tur til Sæby, hvor Henrik Ibsen hentet inspirasjon til «Fruen fra havet». Barnevennlige strender, fiskerestauranter med delikatesser fra kattegat, sykkelturer i åsene omkring og golfbane er blant attraksjonene i den lille landsbyen.

Gammelt handelssted for båtfolk

Helt vest i Hordaland ligger Bekkjarvik, som til alle tider har vært et senter for sjøens reisende. I dag er det hovedsakelig småbåtfolk som inntar denne idylliske havnen.

Gal franskmann i Amundsens kjølvann

Det er det de kaller ham her opp; Gale Franskmann. Mathieu Bonnier, 53 år gammel, var besatt: «Jeg vil reise fra nord-Grønland til Cambridge Bay, gjennom Nordvestpassasjen – i robåt. Alene.»

Brrrr... Ny istid i vente!

I begynnelsen av 2010 var det rekordmye is på sjøen. – Forholdene ligger nå til rette for enda mer is, sier farvannsjef Harald Andreassen i Kystverket.

Årets siste båtmesse?

Askeladden og Viksund samler igjen kreftene og inviterer til årets trolig siste båtmesse.

Enkel, men lekker gullfisk

Vi glemmer at den nye båten fra norske Goldfish bare er 23 fot når vi cruiser i behagelige 43 knop i åtte-ti sekundmeter motvind.

Helly Hansen Pro blir Hansen Protection

Helly Hansen et selger proffdivisjonen ut fra konsernet. Med dette avsluttes en lang tradisjon med produksjon av yrkesprodukter under Helly Hansen-navnet.

Slutt på importforbud for motorer uten CE-merking

Nå blir det igjen mulig å importere motorer som ikke er CE-merket og båter der motoren mangler slik merking.

Skattesmell for fiskebåteiere

Norske fiskere som har registrert fritidsbåter som fangstfartøy får nå millionkrav fra skattemyndighetene.

Slutt for VW Marine som eget merke

Ved årsskiftet går VW Marine over i historien som selvstendig merke. Den tyske motorgiganten blir da eksklusiv leverandør til Cummins Mercruiser Diesel (CMD).

Redningsselskapet tilbyr skadeforsikring

Fra 2011 tilbyr Redningsselskapet sine medlemmer et  forsikringstilbud gjennom SpareBank 1 Forsikring.

Ønsker nye båtplasser

På ønskelista til Brevik Båtforening står flytebrygge med 35 nye båtplasser. Søknaden skaper diskusjon den gamle seilksutebyen i Telemark.

Nyhetsbrev

Søk

Gå til toppen