Søk i arkivet

Båtliv

Historien om Windy

- Vi skal bygge dyrere og enda mer luksuriøse båter. Det er der kjøperne finnes og det blir enda flere mennesker i verden med mye penger, sa Hugo Vold – en av grunnleggerne av Windy. Se bildespesial av Windybåtene gjennom historien.

Kongeåpning for ny kanal

Dagen i dag er historisk for båtfolket. Spangereidkanalen er offisiell åpnet. Tilstede under åpningen var kongelige fra seks ulike kongehus. 

Bra i nord og fortsatt ustabilt i sør

Det blir mye vær og uvær de neste dagene i hele landet. Det beste været finner vi fortsatt helt i Nord. I Midt-Norge og på Vestlandet er utsiktene bedre enn på Sør- og Østlandet i følge værtjenester både i Norge og Danmark.

Flere båter tross høljregn

På tros av at regnet plasker ned over store deler av Sør-Norge og  langs svenskekysten fortsetter havnene og fylles opp av forventningsfulle nordmenn i båt.

Historien om Askeladden

Henrik J. Askviks Sønner AS er et av Norges mest tradisjonsrike båtbyggerier. Fra starten i 1911 og frem til våren 2007 har over 95.000 båter forlatt det kjente båtbyggeriet. Gjennom alle disse årene har man opplevd gullår og kriser. Stor bildespesial av Askeladden gjennom årene.

Kongefølget i sjalupper gjennom Blindleia

I forbindelse med Dronning Sonjas 70-årsfeiring, skal det kongelige følge gjennom hele Blindleia i fem sjalupper. Politiet stenger leia flere steder når følget passerer.

Se opp for fotgjengere

Når gangbrua i Tønsberg går opp for båttrafikken er det ikke alltid fotgjengerne stopper for rødt lys.

Kulturelt påfyll over båtripa

Behøver du kulturelt påfyll og er på vei mot svenskekysten. Her er noen av de tingene du kan gjøre de nærmeste dagene.

Møtte sin stjålne båt

Båten var ikke en gang meldt stålet da eieren så sin egen båt kjøre forbi.

Prøvde å ribbe redningsbåt

For en uke siden var den med på en redningsaksjon. Nå står bergningsbåten ubrukelig på land etter at tyver forsøkte å stjele motoren.

Vannet fosser inn i Spangereidkanalen

Akkurat nå strømmer vannet inn prangereidkanalen. Fra 5. juli i år trenger ikke fritidsbåter å runde værharde Lindesnes.

Skudeneshavn feirer 150 år under båtfestivalen

Vestlandets største kystkulturmønstring med båter i alle kategorier går som vanlig av stabelen i  Skudeneshavn den siste helgen i juni.

Drammenselva merket for båttrafikk

Nå erdet trygt å kjøre Drammenselva med fritidsbåt. Seilingsleden er merket frem til Nedre Eiker, skriver Drammens Tidende.

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om båtlivet helt gratis på mail to ganger i uka.

Søk

Gå til toppen