Søk i arkivet

Båtliv

Makrellen har kommet!

Den som lar makrellen bestemme årstidene kan glede seg over at sommeren kommer tidlig i år.

Nye løsninger skal hindre is-skader

To strenge vintre på rad har herjet stygt med landets bryggeanlegg. Oppfinner Åge Wee mener han kan hindre nye frostskader.

Vurderer miniubåt-søk etter ulykkesbåt

Båttragedien i Vesterålen, der fire personer omkom skjærtorsdag er ennå uoppklart. Nå vurderer politiet å lete etter ulykkesbåten med miniubåt.

Hjemme igjen etter 30 år på Themsen

Veteranfergen «Folgefonn I» har nå kommet hjem til Hardanger Fartøyvernsenter i Norheimsund.

Har du plass til en vitebegjærlig forsker?

Line Grønstad fra Agderforskning ønsker å vite alt om båtfolket som besøker agderfylkene. Har du plass til forskeren om bord i sommer?

Fem omkom i båtpåsken

Rekordsein påske og bra vær lokket mange til å starte båtsesongen istedet for å dra til fjells. Men båtlivet har ikke gått knirkefritt.

Drømmepåske på svenskekysten

Rekordpåske for svenske havner i Nordre-Bohuslän. Strømstad melder om en økning på flere hundre gjestedøgn sammenlignet med fjoråret, og på Koster har havnene vært like tett befolket som på en svensk høysommerdag.

Fjerner utsatte grunner i Karmsundet

For å redusere risikoen for skipsulykker i Karmsundet i Rogaland, vil man fjerne to grunner, heter det i en pressemelding fra Kystverket.

De beste båtpleiemidene

Båtliv har i samarbeide med Vollen slipp utført en brukstest på åtte spesialtilpassede vaskemidler og poleringsvoks for bruk på båt. Det er ikke så store forskjeller, men vinnerne skiller seg ut, og kommer ikke fra samme leverandør.

Lekker diesel utenfor gjestehavna

Denne sunkne skøyta med diesellekkasje møter påsketuristene i en av Norges mest besøkte gjestehavner.

Bringer Maud tilbake til Vollen

Polarskuta «Maud» skal heves fra sin våte grav i Cambridge Bay i Canada og bringes tilbake til Vollen der den ble bygget.

Lar seg ikke skremme

Måkeskremmere er ikke alltid like skremmende. Vi ønsker lesernes råd og erfaringer om hvordan man holder måkeskiten unna kalesjen.

Fremtidig eventyrlig lagune for fritidsbåter

Langøya i Ytre Oslofjord kan bli en større lagune for fritidsbåter. Men hvis du gleder deg allerede, bør du smøre deg med tålmodighet.

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om båtlivet helt gratis på mail to ganger i uka.

Søk

Gå til toppen