Søk i arkivet

Båtliv

Full gass for racere og sniler

Flostaregattaen er ikke som andre båtrace. Her konkurrerer man med det fartøyet man har, enten det er en rib, jolle, racing-båt eller sjekte.

Havets gull fant vi på Sommarøya

Sommertemperaturene holder seg borte fra Sommarøya. Men den som leter finner både ”Havgull” og en spradende Diamantfasan på denne overvakre plass på 70 grader nord.

Hellige, herlige , helvetes nordnorge!

Å være på langtur med båt kystlangs, handler ikke bare om landligge og møter med interessante og engasjerte mennesker. Det handler også om transportetapper hvor du nyter den fantastiske naturen du omgir deg med. Nord-Norge byr på det aller mest spektakulære i så måte.

Hamsuns fengslende fortid og nåtid

Han er en av Norges mest berømte forfattere både nasjonalt og internasjonalt. Utskjelt og forgudet, omtalt og avvist. Fengslende og fengslet. Vi vandrer på gjengrodde stier i Hamsuns rike og pendler mellom gammel og ny tid.

En strandet svolværing i Hamsuns rike

Ytterst i Hamsuns rike ligger vakre Tranøy. Her bor det 38 sjeler med til sammen syv skjenkebevillinger. Sånt blir det ekstra mye hygge av.

Vestlandet venter!

Båtlivs neste «sommerpatrulje» starter i morgen. Denne gangen går turen fra Stavanger til Bergen.  

Da "fisketur" fikk en helt ny mening

Båtlivs sommertur går videre fra et Landegode dynket i midnattssol, over Vestfjorden i stilla, til en fisketur som har gitt unger oppvokst på Østlandet et minne for livet. Ja, vi fedrene er ganske satt ut vi også.

Flytende båtgarasje

Med et båttelt kan bryggeplassen raskt bli en garasje for båten.  

Lumske og smellvakre Landegode

Med utsikt til Lofotveggen i vest, Bodø i sør-øst og fjellmassivene i Steigen mot nord, er øya Landegode og fyret, et flott utgangspunkt for en Nord-Norge ferie med båt.

Bli med oss til vakre Nord-Norge

Med NRK´s fanatstiske hurtigrutemaraton friskt i minne, setter vi i Båtliv også sjøbein i to av våre nordligste fylker. Følg oss på nett!

Galia 670 MC: Kompakt og knalltøff familiebåt

Da vi oppdaget Galia 670 MC på Düsseldorfmessen, været vi en salgssuksess. Holder den mål som det ultimate lille skipet for en ivrig båtfamilie som skal ta steget ut av jolla og opp i en bobåt?

Si din mening om Askeladden 645 Beetle

Har du en Askeladden 645 Beetle? Eller kanskje du har erfaring med båten? Da ønsker vi å høre din mening.

Det er størrelsen det kommer an på

Skipper Arnulf Wibe og skuta Antares måtte til Bergen for finne sine overmenn. 62 fot ble lite når bergenseren med 70 fot og egen butler la seg longside.

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om båtlivet helt gratis på mail to ganger i uka.

Søk

Gå til toppen