Søk i arkivet

Båtliv

– Sett av en uke til Telemarkskanalen

I gjestehavna på Helgeroa møter vi Per Espeli som gir mange gode tips om en annerledes båteferie i Telemarkskanalen. Hvis du gikk glipp av gårsdagens live-sending fra akterdekket kan du se hele her.

Rundtur fra akterdekket i Stavern

Fra gjestehavna i Stavern kastet vi loss med direktesending og akterdekk-prat med to, og etter hvert tre gjester.  – Stavern hadde ikke det beste ryktet, men det er nå forandret, sier gjestene. Gikk du glipp av gårsdagens direktesending kan du se hele her.

Idylliske Koster

Koster er så mye mer enn bilfritt. Vi har møtt kosterværingene Mats Holm og Krister Sjø, og Frode Pedersen som har hytte på ferieparadiset. I denne sendingen gis det gode tips om hva du kan gjøre på den idylliske øygruppen.

Terje Haug tester Merry Fisher 855 Marlin

Båtliv Sommertokt har fått låne en Jeanneau Merry Fisher 855 Marlin. Terje Haug kom innom oss i Skjærhalden lurte på hvordan båten var i sjøen. Vi inviterte til prøvekjøring. Her er film fra turen.

Staken peker på skjæret!

Det første sjømerket man lærer som barn er for de fleste jernestaken med arm som peker dit man skal kjøre. Utenfor Homlungen fyr fant vi denne staken. Den peker rett mot et skvalpeskjær!

Nå kan du sjekke vindforholdene via en mobilapplikasjon

Etter ulykken med «Full City» som grunnstøtte utenfor Langesund i 2009 har Geir Eikeland ønsket å forbedre forholdene for båttrafikkantene.

Vannscooter forbudt av hensyn til natur i Drøbaksund

I de nye vannscooterforskriftene er trafikerte Drøbaksund merket som et verneområde med totalforbud mot vannscootere, mens all annen skipstrafikk får passere. 

Skipper Arnulf over Skagerrak

For to år siden måtte Skipper Arnulf snu da han skulle krysse Skagerrak. Økende vind skremte også i år, men han kastet loss og satte kurs fra Danmark mot Grimstad. Solskinn ga en fuktig tur på siste del av overfarten.

"Båtliv Sommertokt" starter i dag

Siste: Starten er utsatt en dag

De uskrevne reglene

Enkelte skaper misnøye i båthavna  fordi de rett og slett ikke kan de uskrevne reglene om takt og tone på sjøen og i gjestehavnene.

To nye flytejakker

Regatta utvider sortimentet for flytebekledning.

Redder liv, men stjeles og ødelegges

Bøyene er brukt i mer enn tusen tilfeller der liv har stått på spill. – Men hvert år blir flere hundre bøyer utsatt for hærverk og tyveri, forteller Roald Stigum Olsen i Tryg.

Båtliv sommertokt - tips oss!

Båtliv reiser på sommertokt mandag 1. Juli. Vi skal innom 18 havner på vei til Kristiansand 19. juli. Hele reiseplanen ser du her. Vi ønsker dine tips til mennesker vi kan intervjue.

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om båtlivet helt gratis på mail to ganger i uka.

Søk

Gå til toppen